La comissió de salut pública demana prioritzar la vacunació dels adolescents en condicions d’alt risc

L’organisme ha detallat els següents grups en vacunar-se: persones des de 30 fins a 39 anys, d’entre 20 i 29, i de 12 a 19 anys

Vacunació a un adolescent
Vacunació a un adolescent a França / Etienne Laurent (Efe)

La comissió de salut pública ha demanat que es prioritze la vacunació dels adolescents majors de 12 anys que estiguen en condicions d’alt risc o siguen grans dependents. La decisió, que l'haurà de confirmar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut demà dimecres, s’ha pres després que s’aprovara la immunització per aquest grup d’edat el passat 31 de maig. 

Així mateix, l’organisme, on es troben representades totes les comunitats autònomes, ha acordat quins seran els propers grups en rebre la vacuna:

  • Grup 11, on estan les persones d’entre 30 i 39 anys.
  • Grup 12, persones de 20 a 29 anys.
  • Grup 13, on figuren les persones des dels 12 al 19 anys. 

A causa de la situació epidemiològica i l’arribada de l’estiu, des de la comissió de salut pública asseguren que “per qüestions organitzatives”, se podrà solapar la vacunació dels diferents grups, sempre mantenint l’ordre d’edat descendent. 

D’altra banda, l’organisme sanitari ha recordat que és “fonamental” insistir en la captació d’aquelles persones majors de 40 anys que encara no han rebut la primera dosi. 

També et pot interessar

stats