Sánchez: "Prompte abandonarem les mascaretes al carrer"

El president del govern afirma que, com que s'ha arribat a la “velocitat de creuer” de la vacunació, “d'ací a unes setmanes” la meitat de la població tindrà almenys una dosi

Una dona passa per davant d’un grafiti que l’artista Sentydo ha fet als carrers d’Oviedo per a reivindicar els besos sense mascaretes
Una dona passa per davant d’un grafit que l’artista Sentydo ha fet als carrers d’Oviedo per a reivindicar els besos sense mascaretes / Eloy Alonso (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, s'ha mostrat confiat aquest dimecres que "prompte abandonarem les mascaretes" en espais exteriors, ara que s'ha aconseguit la "velocitat de creuer" en la vacunació i que d'ací a uns dies hi haurà 15 milions de persones vacunades a Espanya. Les comunitats i el ministeri aborden aquesta qüestió aquest dimecres, però la comissió de salut pública, en la seua reunió del dimarts, no va tractar la possibilitat d’eliminar l’ús de la mascareta en exteriors. 

Sánchez ha presumit de l'avanç que s'ha fet en la campanya de vacunació, en una trobada empresarial amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que visita Espanya.

"Prompte abandonarem les mascaretes al carrer", ha asseverat. En aquest sentit, ha indicat que "d'ací a uns dies" s'aconseguirà la "fita" de més de 15 milions d'espanyols immunitzats en la que està sent "la campanya de vacunació més gran de la nostra història".

"D'ací a unes setmanes el 50 per cent de la població tindrà almenys una dosi i el full de ruta és clar i s'està complint", ha incidit, en referència a la meta que el 70 per cent dels espanyols, percentatge estimat per a adquirir la immunitat de grup, estiga vacunat per a finals de l’estiu.

Així les coses, després de reconéixer el "dur colp" que la pandèmia ha suposat per a l'economia espanyola, també per a la sud-coreana i la global, ha reivindicat novament que "la vacunació total és el pont cap a recuperació total".

La comissió de salut pública, on estan representades totes les comunitats autònomes i el ministeri, no va abordar, en la seua reunió d'ahir dimarts, la possibilitat d'eliminar l'obligatorietat de mascaretes en exteriors. "No hi ha data", han indicat fonts d’aquesta comissió. 

Però les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat sí que tenen previst tractar en la reunió d’aquesta vesprada la possibilitat que la mascareta deixe de ser obligatòria en espais oberts i amb unes condicions determinades. 

També et pot interessar

stats