Sanitat i les autonomies estudien que la mascareta no siga obligatòria a l’aire lliure

El Consell durà la proposta de retirar-la en platges i espais naturals

Un grup de persones camina per la platja amb mascareta
Un grup de persones camina per la platja amb mascareta

El comité interterritorial de sanitat, format pel Ministeri de Sanitat i les autonomies, debatrà aquest dimecres una possible data per a relaxar l’ús de la mascareta en exteriors. El director del Centre de Coordinació d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, va assenyalar dilluns que potser ja es donen les condicions per a relaxar-ne l’ús en exteriors.

Aquest dimarts, els grups d'experts i expertes que assessora el Consell s’ha mostrat favorables a relaxar l'ús de la mascareta en exteriors, però recomanen dur-la a la butxaca per a usar-la i protegir-se sempre que, malgrat estar en espais oberts, no es puga mantindre la distància de seguretat. És a dir, en situacions com aglomeracions i converses amb altres persones.

El cap del Consell, Ximo Puig, va avançar aquest diumenge durant una entrevista en À Punt que la Generalitat proposarà dimecres que la mascareta deixe de ser obligatòria en platges i espais naturals.

Puig s'ha referit aquest dimarts a la qüestió en les xarxes socials amb un comentari que finalitza dient "és hora de donar nous passos".

També et pot interessar

stats