València, una de les deu ciutats d’Europa on el canvi climàtic més influeix en la temperatura

Barcelona, Madrid i Saragossa són les altres urbs més afectades, segons l’estudi que ha fet una organització de científics de tot el món

València és una de les quatre capitals espanyoles on el canvi climàtic més ha condicionat la temperatura
València és una de les quatre capitals espanyoles on el canvi climàtic més ha condicionat la temperatura / À Punt NTC

València és, juntament amb tres capitals espanyoles més, una de les deu ciutats europees on el canvi climàtic més ha condicionat la temperatura mitjana diària. Així ho revela un informe elaborat per Climate Central, que analitza la influència del canvi climàtic en les temperatures registrades en l’últim any, és a dir, entre l'1 d'octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022, a tot el món.

L’estudi analitza com ha influït el canvi climàtic en un miler de ciutats del món, un paràmetre que pot mesurar-se en temps real amb una ferramenta en línia que aplica Climate Central, un grup independent de científics i comunicadors que investiga com canvia el clima i com afecten aquests canvis la vida diària de la població i que ha fet aquest estudi sobre les temperatures.

Aquesta organització aplica una mètrica de cinc punts, l’índex de canvi climàtic, que conté cinc nivells. El tercer implica que la temperatura diària d’una ciutat va ser almenys tres vegades més probable del que hauria sigut sense els efectes del canvi climàtic, segons explica aquesta comunitat científica.

Dins d’aquest estudi, Climate Central ha fet pública la classificació de les ciutats més afectades pel canvi climàtic en cada continent durant l'últim any. Segons l'informe, Madrid va ser la tercera ciutat europea, només per darrere de La Valletta, capital de Malta, i Longyearbyen (Noruega), que va registrar un major nombre de dies amb un nivell en què l’índex de canvi climàtic va ser igual o superior al nivell 3, amb 66 dies.

Després de la capital d'Espanya, es van situar València, on aquest paràmetre es va donar 59 dies. Mentre que Saragossa el va presentar 58 dies i Barcelona, 53.

D’altra banda, l’estudi 365 días en un planeta que se calienta, té en compte el nivell d’exposició humana a les conseqüències del canvi climàtic, entre elles les temperatures.

D’acord amb aquest criteri, Madrid va ser la ciutat europea amb major focus d'exposició humana, mentre que Barcelona, València i Saragossa van ocupar la quarta, setena i huitena posició, respectivament. De fet, Madrid va ser l'única ciutat europea entre les 121 ciutats del món amb major nivell d'exposició humana en el període analitzat.

També et pot interessar

stats