València tindrà una segona Ciutat de la Justícia

Gabriela Bravo anuncia la construcció d'un nou edifici, darrere de l’actual, ja que falta espai per als òrgans judicials

Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
Accés a la Ciutat de la Justícia de València de l'avinguda del Professor López Piñero, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat que es construirà una segona Ciutat de la Justícia a València, ja que l'edifici actual s'ha quedat "ja xicotet" i no té cabuda per a més òrgans judicials. L’edifici probablement se situarà darrere de l’actual, a la rodalia de la Ciutat de les Arts, i portarà el nom de la valenciana Ascensión Xirivella, la primera advocada d'Espanya.

Bravo ha fet aquest anunci en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, on ha defensat que aquesta segona Ciutat de la Justícia és "necessària". Per això, la consellera ha afegit que s’està estudiant ubicar-la en la part posterior de l'edifici actual, prop del conservatori, perquè els terrenys són propietat de la Generalitat.

Com que són terrenys públics, Bravo ha defensat que es pot començar més ràpidament a treballar en la nova Ciutat de la Justícia. Segons ha assegurat, hi ha un "greu dèficit d'espai" en l'edifici actual per l'augment d'òrgans judicials i serveis per a donar suport al treball de jutges i fiscals.

"És frustrant que un edifici que se suposava que seria el del futur s'haja quedat xicotet als quasi vint anys" de fer-lo, ha afirmat Bravo.

Després de recordar que Justícia ha modernitzat les infraestructures amb un pla que ha suposat la inversió de 270 milions d’euros, ara s'està treballant en el següent, amb noves seus a Sagunt, Sueca o Elda, o la reforma integral del de Benalua, a Alacant.

També et pot interessar

stats