Bravo anuncia que les denúncies de violència masclista només es jutjaran per jutges especialitzats

La consellera de Justícia ha avançat la creació, entre 2022 i 2023, de cinc nous òrgans judicials orientats a aquesta matèria a la província d'Alacant

Bravo, De la Oliva, Gisbert i Cerón, al centre de la foto, aquest dilluns
Bravo, De la Oliva, Gisbert i Cerón, al centre de la foto, aquest dilluns / GVA

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dilluns que les denúncies de violència de gènere es jutjaran "només per jutges i fiscals especialitzats", després d'anunciar aquest dilluns la creació, entre 2022 i 2023, de cinc nous òrgans judicials orientats a aquesta matèria a la província d'Alacant.

Bravo s'ha reunit amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de l'Oliva, la fiscal en cap del TSJCV, Teresa Gisbert, i el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, Juan Carlos Cerón, per a presentar el pla d'agrupació de partits judicials. En aquell acte, la consellera ha assenyalat que "només amb professionals especialitzats en la matèria i jutjats únics" s'aconseguirà "més excel·lència".

Amb l'objectiu que les víctimes estiguen "ben ateses en tot moment" , la consellera ha explicat que aspira a augmentar el nombre de jutjats exclusius de violència, i a crear protocols d'actuació entre Fiscalia i jutges per a coordinar aquests nous jutjats, que reuniran "més formació i especialització", la qual cosa, a parer seu, implica "més compromís i més competència".

Bravo ha indicat que aquest pla no és tan sols per a la província d'Alacant, sinó que "s'analitzarà" per les Audiències Provincials de València i Castelló per a aconseguir que s'expandisca per la Comunitat Valenciana i millorar així el servei.

"Tenim una comissió mixta amb la presidenta del TSJCV i la Sala de Govern on serà aprovat -aquest pla-, i una vegada fet aquest pas sol·licitaré una reunió amb la ministra -de Justícia, Pilar Llop-, perquè per a nosaltres la lluita contra la violència és una prioritat", ha sostingut Bravo. Així mateix, ha subratllat que el departament de la qual ella és titular "està disposat a aportar a jutges i funcionaris els recursos necessaris per a ser eficaços".

També et pot interessar

stats