València ret homenatge a les víctimes del Proof Spirit en els 25 anys de l'accident

El port de València acull aquest diumenge l'acte en honor als díhuit treballadors que van morir a causa de l'explosió en el vaixell

El 3 de juliol de 1997 es va produir l'accident en el Proof Spirit / Arxiu RTVV

El sindicat CCOO PV ha fet aquest diumenge al port de València un acte d'homenatge a les víctimes del vaixell Proof Spirit en els 25 anys de l'accident, en el qual una explosió i l'incendi posterior van causar la mort de díhuit treballadors i van deixar-ne nou ferits.

L'acte ha sigut enfront de l'estació marítima, a les 11:30 hores, la mateixa hora en què el 3 de juliol del 1997 va ser el "major accident laboral del sector naval fins hui", tal com apunten fonts de CCOO Indústria PV.

Segons el sindicat, aquest acte també pretén ser un recordatori de la necessitat de "continuar lluitant per l'erradicació d'una de les majors plagues del món del treball, la sinistralitat laboral".

Acte d'homenatge a les víctimes del Proof Spirit
Acte d'homenatge a les víctimes del Proof Spirit / CCOO País Valencià

L'homenatge ha inclòs la col·locació d'una placa als jardins de l'estació marítima, al costat de la porta nord de la Unión Naval de Levante SA, encara que la ubicació en aquest lloc serà eventual, ja que existeix el compromís de reubicar-la a l'interior de la futura terminal de passatgers, una vegada acabades les obres.

Placa commemorativa en record a les víctimes de l'accident
Placa commemorativa en record a les víctimes de l'accident / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat present en l'acte i ha dedicat unes paraules al record de les víctimes. El cap del Consell ha assenyalat que aquest dia del 1997 està "marcat en negre en la història de la Comunitat Valenciana", juntament amb l'accident del metro de València, que també va ser un 3 de juliol, però del 2006. Així, Puig ha qualificat la tragèdia d'una "cicatriu en la nostra memòria" i ha explicat que l'homenatge d'aquest diumenge "és un acte de dignitat, de respecte i de consideració". Finalment, ha insistit en dos aspectes perquè els accidents laborals "no tornen a succeir": la prevenció de riscos i el factor humà com a base de la societat de respecte.

També et pot interessar

stats