La Comunitat Valenciana registra un augment dels accidents laborals

Els portaveus sindicals recorden que cal integrar la prevenció en el procés productiu de les empreses

La sinistralitat laboral no ha parat d'augmentar en els últims anys / À Punt NTC

Els portaveus sindicals han advertit d’un augment en els accidents laborals en els últims mesos a la Comunitat Valenciana. En concret, el sector serveis és l’àrea de treball on més accidents s'han registrat, amb més de 26.000 casos, seguit de la indústria, amb 12.000 més i, en tercer lloc, el de la construcció, amb 7.800 accidents.

Segons sosté Marisa Baena, secretària de Salut Laboral del sindicat UGT, les causes solen ser d’origen traumàtic. A més, “un 36% dels accidents han de veure amb els riscos psicosocials”, ha afirmat.  

La sinistralitat laboral no ha parat d'augmentar en els últims anys i els sindicats asseguren que la meitat dels sinistres són evitables i es produeixen amb una gran diferència per gènere. Jaume Mayor, responsable de Salut Laboral de CCOO PV, ha assegurat que els accidents mortals es produeixen sobretot en sectors “molt masculinitzats, com la construcció”. 

Una xifra preocupant per les representants sindicals és que el 92% de les malalties professionals no es reconeixen mai. “Per exemple, no apareixen registrades els mals derivats de productes tòxics o cancerígens”, ha assenyalat Mayor, cosa que fa més complicat investigar la causa-efecte. 

Així mateix, els portaveus dels treballadors alerten que la prevenció no és una despesa afegida a les empreses i reivindiquen que cal integrar-se en el procés productiu.

També et pot interessar

stats