Les empreses de València concentren el 86% dels accidents mortals al gener i febrer

Malgrat la crisi econòmica derivada de la pandèmia, la sinistralitat mortal cau poc més d'un 22% en comparació amb 2020

Planta d'ArcelorMittal a Sagunt, on es va registrar un accident laboral mortal en gener
Planta d'ArcelorMittal a Sagunt, on es va registrar un accident laboral mortal al gener

La sinistralitat laboral planta cara a la pandèmia. Així al menys es dedueix de les dades oficials del Ministeri de Treball, que mostren com al gener i febrer es van registrar a la Comunitat Valenciana set accidents mortals en l'àmbit laboral, a penes dos menys que durant el mateix període de 2020, quan encara no estava declarada la pandèmia. I la dada més cridanera en aquesta estadística és l'evolució dels accidents mortals a les empreses de la província de València, on les morts s'han duplicat. Durant els dos primers mesos de 2021 van morir sis treballadors a conseqüència d'un accident a la província de València, enfront dels tres el 2020. La província de València acumula vora el 86% dels accidents laborals mortals d'aquests dos primers mesos d'any.

Per contra, les empreses de la província de Castelló no han patit cap mort en accident laboral algener i febrer, mentre que en el mateix període de 2020 en registraven dos. L'estadística també ha registrat una bona evolució a les empreses d'Alacant, on la xifra d'accidents de treball mortals ha caigut de 4 a 1, sempre segons les mateixes fonts. En conjunt, la sinistralitat mortal va caure a principis d'any un 22%.

La Comunitat Valenciana va registrar al gener i febrer 6.495 accidents laborals, el que representa un 24% menys que durant el mateix període de 2020.

També et pot interessar

stats