València és la ciutat de l’estat on més gent va en bicicleta a treballar

Juntament amb Barcelona i Saragossa, València és la ciutat espanyola en què més veïns i veïnes fan activitat física

El 12,9% dels persones de la ciutat de València van a treballar amb bici
El 12,9% dels persones de la ciutat de València van a treballar amb bici / À Punt NTC

Un estudi recent que ha analitzat més de 60 ciutats de tot el món per a investigar quines són les que més promouen el benestar físic ha determinat que València, juntament amb Barcelona i Saragossa, són les ciutats espanyoles que tenen els habitants més actius.

La investigació, que ha fet Reebok, es basa en una àmplia gamma de mètriques que orienten sobre l'estat físic i la salut, com per exemple el nivell d'activitat física, el percentatge de persones inscrites en el gimnàs, el percentatge d'ús de bicicletes i altres valors relacionats amb l'ambient.

València ha destacat per ser la ciutat espanyola amb el major percentatge d'empleats que van amb bicicleta al treball, amb un 12,9%. També és la que té les filiacions a gimnasos més barates, amb 25,78 euros al mes.

Barcelona, amb els seus 130 parcs, ocupa el primer lloc com la ciutat més fitnes d'Espanya. D'altra banda, els residents a Saragossa són els més propensos a anar caminant al seu treball (37,5%).

Segons la definició de l'Organització Mundial de la Salut, l'any 2016, el 28% dels adults majors de 18 anys no eren prou actius, la qual cosa significa que no practicaven "almenys 150 minuts d'activitat física d'intensitat moderada o 75 minuts d'activitat física d'intensitat vigorosa per setmana".

Però algunes ciutats ofereixen un entorn més adequat per al fitnes que altres, gràcies a la bona qualitat de l'aire, la gran quantitat d'espais verds i l'existència de gimnasos assequibles. És el cas d'Amsterdam, que ha sigut coronada com la ciutat que promou més el benestar físic. La capital dels Països Baixos té el major nombre de persones que van al treball amb bicicleta, quasi el 46%, així com amb un gran nombre d'assidus al gimnàs, quasi el 17,5% de la població.

D'altra banda, Oslo (Noruega) té el major accés a espais verds, amb un 68% de la ciutat disponible per a gaudir de la naturalesa. Zuric i Ginebra (Suïssa) comparteixen les taxes d'obesitat més baixes entre les 20 ciutats principals (19,5%). En l'altre extrem de l'escala, les ciutats canadenques de Mont-real i Toronto tenen taxes d'obesitat del 29,4%, a pesar que Mont-real té la filiació de gimnàs més barata, de 23,26 euros al mes. Només tres ciutats espanyoles aconsegueixen entrar en la classificació en bones posicions: València (5), Madrid (10) i Barcelona (12).

També et pot interessar

stats