Només un de cada cinc joves fa suficient exercici, segons l'OMS

La revolució tecnològica que "anima a estar més temps assegut i ser menys actius en general", n'és una de les causes.

Només un de cada cinc joves fa suficient exercici, segons l\'OMS
Només un de cada cinc joves fa suficient exercici, segons l'OMS

El primer estudi de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre pràctica d'exercici físic entre adolescents ha revelat que només un de cada cinc joves en el món fa suficient esport. A més, mostra xifres pitjors entre les xiques per qüestions culturals i el temor per la seua seguretat.

La recerca, elaborada amb dades d’1,6 milions d'estudiants d’11 i 17 anys des de 2001 fins a 2016 en 146 països, mostra que un 81% dels adolescents no practica almenys una hora d'exercici diari, el considerat per l'OMS com a requisit mínim per a portar una vida sana a aquesta edat.

El percentatge és un poc menor entre els adolescents (78%), però en les adolescents arriba al 85%. A més, mentre ells han millorat dos punts en 15 anys, el percentatge entre elles no ha variat gens. Espanya té xifres lleugerament millors a les de la mitjana: un 69,8% dels joves i un 83,8% de les adolescents no fan suficient exercici.

Segons l'experta de l'OMS Leanna Riley, una de les autores de l'estudi, en tots dos sexes una de les raons que expliquen aquesta falta generalitzada d'exercici és una revolució tecnològica que "anima a estar més temps assegut, ser menys actius en general, jugar més amb aparells digitals, conduir més i caminar menys".

Les xifres entre les xiques són pitjors

Un factor que afecta més les joves que els joves són les preocupacions per la seguretat de fer exercici a l'exterior, per exemple, a l'hora d'anar caminant o amb bicicleta a l'escola.

"Hi ha una clara tendència d'increment de la violència, tant cap als adolescents com en general, la qual cosa provoca que, per exemple, la gent que ix de nit corre un major risc", ha explicat una altra de les autores, Regina Guthold.

Qüestions culturals, com la falta de programes de foment de l'esport entre les xiques o l'escassetat d'instal·lacions per a elles (per exemple, vestuaris separats en instal·lacions esportives), també podrien estar darrere de les pitjors xifres que mostren les joves i la seua escassa millora amb el temps.

També et pot interessar

stats