2.300 quilòmetres més de carril bici per a vertebrar la Comunitat Valenciana a dues rodes

La nova xarxa d'itineraris no motoritzats ampliarà la connexió en bici al 92% del territori.

2.300 quilòmetres més de carril bici per a vertebrar la Comunitat Valenciana a dues rodes
2.300 quilòmetres més de carril bici per a vertebrar la Comunitat Valenciana a dues rodes

La Generalitat habilitarà 2.300 quilòmetres més de carril bici per a millorar la connectivitat intermunicipal, vertebrar la Comunitat Valenciana i aprofundir en la mobilitat sostenible. Aquests tres objectius estan en la base de la nova xarxa d'itineraris no motoritzats (XINM), el primer projecte autonòmic de circuits i rutes per a vianants i bicicletes de l'administració autonòmica.

Aquests nous trams de carril bici s'afegiran als 1.017 que ja hi ha en actiu, amb l'objectiu de consolidar una xarxa de 3.360 quilòmetres i 289 ciclorutes, que donaran servei a 274 municipis on resideixen 4,6 milions de persones. Les noves connexions completaran i uniran itineraris ja existents, ara mateix dispersos o sense continuïtat.

"Amb aquesta proposta, el 92% de la població la Comunitat Valenciana estarà connectada per itineraris ciclistes", ha indicat la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que considera que el Consell està "establint les bases de la mobilitat sostenible del futur".

La Generalitat ha estimat els cost del projecte en 141 milions, que preveu sufragar a través de la col·laboració de les diverses administracions implicades i amb ajudes europees, ja que moltes de les connexions són susceptibles de finançament amb fons Feder.

La XINM s'emmarca en els objectius de millora de la mobilitat inclosos en el programa estratègic Uneix per als anys 2018-2030. I per aquest motiu algunes de les actuacions que contempla ja estan en marxa o en projecte, com la Via Verda Xurra (Horta) i la d'Ojos Negros (Camp de Morvedre), i els trams de la ruta ciclista de llarga distància per Europa, anomenada Eurovelo, que travessen el parc natural de Cabanes (Plana Alta).

També et pot interessar

stats