València és un referent a Espanya pel que fa a la mobilitat en bicicleta

Ha augmentat un 200% l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible i saludable a la ciutat de València

Imatge d'una estació de Valenbisi / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’estratègia estatal de bicicleta, un pla que busca potenciar la mobilitat sostenible i els hàbits de vida saludables d'ací al 2025.

A València l'ús de la bicicleta ha crescut més d'un 200% els últims anys, explica el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. I malgrat que encara queden entrebancs per superar per a la plena integració d’aquest mitjà de transport a la ciutat, és una referència a tot Espanya. 

La xarxa de carril bici és de 168 quilòmetres i hi ha quasi 18.000 aparcabicis que fan que moure-s´hi pedalant hi siga cada vegada més habitual. De fet, les dades demostren que la creació d'infraestructures té com a conseqüència un augment d'usuaris.

Així i tot les persones que utilitzen habitualment aquest mitjà de transport coincideixen que encara podria millorar, amb carrils bici més amples o que arriben a més àrees de la ciutat. A més, la portaveu de València en Bici, Marian Sintes, ha denunciat en declaracions a À Punt, una mancança quasi total de connexions ciclistes de qualitat i segures en tot el territori de l’àrea metropolitana.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament reconeixen que hi ha un cert desequilibri entre les infraestructures del nord i el sud de la ciutat. Per a solucionar-ho, hi haurà sis nous carrils bici operatius abans que acabe la legislatura. L’objectiu és possibilitar la circulació segura d’aquests vehicles per avingudes principals que actualment no ofereixen mobilitat segura.

Nous carrils bicis projectats a la ciutat de València
Nous carrils bicis projectats a la ciutat de València / À Punt NTC

La connexió adequada de les àrees metropolitanes és la tendència als països on aquest mitjà de transport té una gran importància, com ara els Països Baixos, Dinamarca o Alemanya. Però per a fer-ho, cal coordinació entre administracions i finançament, dos qüestions bàsiques també per a projectar un gran aparcament de bicis a l'Estació del Nord seguint el model de les grans capitals europees.

També et pot interessar

stats