El vaixell d'Open Arms arriba al port d'Algesires amb 87 immigrants a bord

Entre els immigrants hi ha 12 menors, dels quals sis, a més, no estan acompanyats.

El vaixell Open Arms
El vaixell Open Arms / Europa Press

L'Open Arms, un dels vaixells amb els quals treballa l'ONG Proactiva Open Arms i en el qual viatgen 87 immigrants i refugiats rescatats en el Mediterrani enfront de les costes de Líbia, ha arribat a les 9:25 hores d'aquest dijous al port d'Algesires, a Cadis. Entre els immigrants hi ha 12 menors, dels quals sis no estan acompanyats.

En concret, ha desembarcat els migrants al moll de Crinavis, unes dependències que l'autoritat portuària de la badia d'Algesires (APBA) posseeix al terme municipal de San Roque, i on el govern central ha instal·lat un centre d'atenció temporal d'estrangers (CATE).

El Govern d'Espanya ha atribuït l'elecció d'aquestes instal·lacions portuàries a la planificació i a les mesures que l'executiu mateix ha posat en marxa per la falta de previsió del govern anterior.

També ha detallat que, davant l'arribada dels immigrants, se seguiran els protocols establits per a l'atenció i acolliment i que "no s'hi establiran pautes especials o excepcionals".

Ricardo Gatti, cap de missió italià de l'ONG Proactiva Open Arms, ha explicat que l'últim rescat va ser prou llarg i que van tardar a arribar tres hores, però que encara hauria pogut ser pitjor si hagueren intervingut les autoritats líbies. Així mateix, ha assenyalat que les persones de les embarcacions es trobaven en mal estat i espantades, perquè pensaven que els rescatadors eren libis i els deportarien a Líbia de nou.

Gatti ha relatat que navegaren cap al nord, sense port segur. L'opció d'arribar a Itàlia no es contemplava, per por de represàlies per part del govern italià. Finalment, els conduïren cap a Algesires, la qual cosa l'ONG Proactiva Open Arms denuncia, per tractar-se d'un port llunyà i poc convenient en una situació d'emergència.

El cap de missió de l'ONG ha destacat que molts dels rescatats preferien tirar-se a l'aigua, perquè la principal por que tenien no era que els deportaren, sinó que els deportaren de nou a Líbia.

Tercera vegada que l'Open Arms desembarca a Espanya

L'executiu que presideix Pedro Sánchez ha garantit que no hi haurà cap representant del govern en el moment del desembarcament, igual que tampoc n'hi va haver en anteriors arribades de l'Open Arms. El vaixell de rescat ha desembarcat en ports espanyols en dues ocasions durant aquest estiu amb persones rescatades en aigües del Mediterrani després d'haver obtingut llum verda del govern socialista.

El passat 4 de juliol va arribar a Barcelona amb 60 migrants a bord, i el 21 va desembarcar en el port de Palma una dona del Camerun i els cadàvers d'una dona i un xiquet. Serà la tercera vegada que aquest estiu atraca en un port espanyol.

També et pot interessar

stats