La vaga dels treballadors deixa 23 pobles de la Ribera Alta sense recollida del fem

Els municipis més afectats són els que tenen el servei de retirada porta a porta, a pesar que els serveis mínims han quedat fixats en el 25%

El fem s'acumulava aquest dimarts en alguns contenidors de la Ribera Alta, on la vaga dels treballadors de la recollida segueix de manera indefinida
El fem s'acumulava aquest dimarts en alguns contenidors de la Ribera Alta, on la vaga dels treballadors de recollida segueix de manera indefinida / À Punt NTC

Més de vint pobles de la Ribera Alta, aquells que fan el tractament de residus a través de la Mancomunitat, es queden amb uns serveis mínims de recollida de fem. Els treballadors de l’empresa concessionària estan de vaga i, a pesar que des de l’organisme comarcal asseguren que les postures estan prop, de moment, la vaga continua en peu, de manera indefinida, i el fem sense recollir. El motiu de la protesta és un increment salarial que reclama el personal.

Els alcaldes dels municipis afectats s’han reunit aquest dimarts, primera jornada de vaga, per a unificar postures davant la protesta del personal de la concessionària.

Els pobles més afectats per aquesta protesta seran els nou que tenen implantat el servei de recollida porta a porta, encara que els efectes de la vaga es percebran a Llombai, Alfarb, Sumacàrcer, Antella, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Manuel, Sant Joanet, la Barraca d'Aigües Vives, Catadau, Gavarda, Benimuslem, Castelló, Cotes, l'Ènova, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sellent, Senyera, Tous, Torís i Alginet, que són els que ofereixen aquest servei públic a través de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

L'empresa concessionària treballa també a Carcaixent, però en aquesta localitat sí que hi ha hagut acord amb la plantilla, que ve d'una empresa anterior.

En la reunió d’alcaldes, els serveis mínims s'han fixat en el 25%, de manera que hi haurà dos recorreguts en dies alterns, que se centraran en els punts més urgents, com per exemple allà on hi haja residències o centres que generen molts residus.

Des de CCOO, apunten que darrere de la vaga hi ha un any de diàleg amb l’empresa, "que ha sigut insuficient", segons assenyalen. Els treballadors reivindiquen un increment salarial perquè, segons asseguren, estan cobrant "el mínim". "Els peons, 900 euros i els xofers, 1.030 o 1.050 euros", afigen en referència a les nòmines.

Postures pròximes

Per la seua banda, Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, a pesar de la vaga, veu el conflicte amb "esperança". Afirma que en l'última reunió que han mantingut els treballadors amb representants de l’empresa i l’organisme públic, "les postures no han quedat molt allunyades".

Per això, Peláez creu que, "negociant" les dues parts, acabaran tancant un acord que acontente els treballadors i retire el fem dels carrers. 

També et pot interessar

stats