Els treballadors de l’arreplega de residus de la Ribera Alta comencen una vaga indefinida

La plantilla de l’empresa concessionària a 22 municipis demanen una revisió del seu conveni i una pujada salarial

Treballador de l'empresa Pre Zero
Treballador de l'empresa Pre Zero / Pre Zero

Un total de vint-i-dos municipis de la Ribera resultaran afectats des d'aquest dimarts per la vaga indefinida dels treballadors de l'empresa concessionària de la recollida de residus que gestiona la Mancomunitat de la Ribera Alta, segons ha informat CCOO PV en un comunicat.

Els pobles afectats són Llombai, Alfarb, Sumacàrcer, Antella, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Manuel, Sant Joanet, la Barraca d'Aigües Vives, Catadau, Gavarda, Manuel, Benimuslem, Castelló, Cotes, l'Ènova, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sellent, Senyera, Tous, Torís i Alginet, segons el sindicat.

L’acord entre el comité de vaga i l’empresa Pre Zero no ha arribat al Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) per tal de paralitzar la convocatòria.

La plantilla reclama una revisió del conveni i un augment salarial: “Denunciem que les categories estan molt mal pagades, per la qual cosa exigim millores socials per a un treball essencial i mal valorat”, ha assenyalat Rafa Peiró, secretari general de l'Hàbitat de CCOO PV de València Sud.

Anteriorment, la vaga estava convocada per al 20 de gener, però va ser suspesa amb la intenció d'esgotar totes les vies de diàleg per a arribar a un acord satisfactori.

També et pot interessar

stats