A qui es vacunarà a partir d'aquest dilluns?

Sanitat preveu accelerar el ritme amb vora 250.000 inoculacions, un 35% més que la setmana anterior

A qui es vacuna la setmana del 26 d’abril al 2 de maig?
A qui es vacuna la setmana del 26 d’abril al 2 de maig? / Marta Pascual

249.743 dosis, aquest és l’objectiu d’inoculacions de l'última setmana d'abril i la primera de maig, el més alt marcat fins ara a la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra, però encara es troba lluny del mig milió de dosis que la Conselleria de Sanitat ha anunciat que té capacitat d'administrar setmanalment.

Tot i això, aquesta remesa suposa un increment d’un 35% respecte a la de la setmana passada, en què la falta de vials va alentir el ritme d’immunització i va relegar a la Comunitat Valenciana per sota de la mitjana espanyola de vacunes administrades.  

A continuació oferim la planificació de la campanya de vacunació per a la setmana del 26 d'abril.

Grans dependents i persones majors de 70 anys

Aquest serà el grup que rebrà gran part de les dosis programades per a aquesta setmana, concretament 170.493 punxades del preparat de Pfizer. 60.000 d’aquestes vacunes s’injectaran, en forma de primera dosi, a persones majors de 70 anys. Bona part de les dosis restants de la farmacèutica Pfizer estaran destinades a segones dosis de grans dependents i majors de 75. 

Persones d’entre 60 i 65 anys

Les persones nascudes entre 1956 i 1961 rebran les primeres dosis del preparat d’AstraZeneca, majoritàriament als grans punts de vacunació massiva, però també en la resta de punts habilitats per la Conselleria de Sanitat. En total, s’espera administrar 55.240 dosis.

Persones d’alt risc

Les persones d’alt risc rebran durant aquesta setmana bona part de les 9.120 dosis disponibles de la farmacèutica Moderna. 

Residents en vivendes tutelades

Les persones residents en vivendes tutelades rebran la segona dosis del preparat de Pfizer. 

Majors de 70 anys residents en zones rurals o disperses

14.890 monodosis de la fórmula de Janssen, incorporada aquesta setmana al programa de vacunació valencià, estaran destinades a persones d’entre 70 i 79 anys que resideixen en zones rurals, remotes o disperses. 

La citació de persones majors de 75 anys ja està completada

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha completat al cent per cent la vacunació Covid-19 en el grup de població de majors de 75 anys. Sanitat recomana a aquelles persones majors de 75 anys que encara no han sigut vacunades que contacten amb el seu centre de salut per a sol·licitar que els siga administrada la vacuna. Cal recordar que la falta d’actualització de les dades del nostre SIP pot ser un factor pel qual no s’ha pogut contactar amb algunes persones. 

Què passa si ja he sigut citat i no he pogut acudir?

Sanitat remarca que els ciutadans d’entre 60 i 74 anys que hagen sigut citats però per algun motiu no han pogut acudir, rebrà una nova cita per a vacunar-se, per SMS o amb una telefonada, en les pròximes dues setmanes.

També et pot interessar

stats