La vacunació de la població valenciana d'entre 40 i 50 anys començarà el 17 de juny

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destaca que la Comunitat Valenciana ha superat ja els 2 milions de vacunes administrades i que 1 de cada 3 valencians ha rebut almenys una dosi

Una vacuna contra la Covid-19
Una vacuna contra la Covid-19 / Valdrin Xhemaj (Efe)

Les novetats sobre el calendari de vacunació arriben a diari. Si ahir es va fer saber que s'utilitzarà la vacuna de Janssen per a immunitzar les persones de 50 a 59 anys, aquest dimecres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el proper 17 de juny començarà la vacunció dels ciutadans i ciutadanes d'entre 40 i 50 anys. Puig, que ha remarcat que el mes que ve serà "clau" en el procés de vacunació, també ha deixat clar que quan arranque la vacunació d'aquest col·lectiu de població, tots els majors de 50 anys hauran rebut almenys una dosi de la vacuna o estaran immunitzats.

El president ha fet aquest anunci després de participar en la reunió de seguiment del procés de vacunació junt amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. I ha aprofitat per destacar que la Comunitat Valenciana ja ha superat els dos milions de vacunes administrades. També ha dit que un 16% de la ciutadania que viu al nostre territori ja està immunitzada i fins a un 33% tenen almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19.

La vacunació és completa en el col·lectiu que viu en residències i en els majors de 80 anys. A més, el 93% de les persones entre 70 i 79 anys ha rebut ja com a mínim una dosi i la meitat n'estan immunitzades, i tots els de més de 60 anys tindran la pauta completa a finals d'aquest mes de maig. El president s'ha mostrat satisfet pel "bon ritme” del procés i ha assegurat que en tan sols una setmana s'ha aconseguit la xifra rècord de 290.000 dosis inoculades.

Aquesta setmana la Comunitat Valenciana ha rebut 267.000 dosi de vacunes i està previst que en les dues últimes setmanes de maig hi arriben un total de 433.000, més les que distribuïsca Janssen, que encara estan per detallar. El president també ha volgut posar en valor l'“excel·lent tracte humà i la professionalitat” del personal sanitari que estan vacunant; la “coordinació eficient” de tota la logística; així com la “confiança massiva de la societat valenciana” en el procés de vacunació que ha qualificat de “segur, àgil i eficient”.

També et pot interessar

stats