La vacunació de les persones de 50 anys avança la de les de 60

Tres de cada quatre persones menors de 60 anys vacunades amb AstraZeneca opta per repetir en la segona dosi

La vacuna d'AstraZeneca és la utilitzada per a la majoria de les persones de més de 60 anys / À Punt NTC

La impaciència augmenta entre la població amb edats compreses entre els 60 i 69 anys, ja que la finalització del seu procés de vacunació s'ha quedat estancada a causa dels vaivens en les decisions sobre l'estratègia de vacunació amb AstraZeneca.

Mentre que amb aquesta vacuna es recomana un màxim de 12 setmanes entre dosis, per a Pfizer, la vacuna utilitzada amb els qui estan al voltant de la cinquantena, només es necessiten tres setmanes. Per aquesta raó, les persones d'aquesta edat amb la pauta de vacunació finalitzada ja supera les nascudes entre 1961 i 1952.

Els experts adverteixen que una sola dosi d'AstraZeneca només proporciona una immunitat baixa. Així, recomanen no esperar tres mesos per a inocular la segona dosi, i així previndre perills com la variant delta del virus, l'originària de l'Índia. Amb aquestes dades, els majors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca hauran de rebre la segona dosi com a màxim al llarg de juliol.

L'alumnat d'ESO i batxillerat podrien començar el curs vacunats

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que, en cas de complir-se les autoritzacions previstes per l'Agència Europea del Medicament, podria iniciar-se la vacunació dels estudiants d'educació secundària obligatòria (ESO) i de batxillerat dues setmanes abans del començament del curs acadèmic.

El 75% dels vacunats prefereixen una segona injecció d'AstraZeneca

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, 3 de cada 4 persones menors de 60 anys que han rebut una primera dosi d'AstraZeneca opten per completar la seua pauta amb aquesta vacuna en compte de la de Pfizer, tal com s'oferia des del departament. En total, més de 127.000 persones han escollit el vaccí d'AstraZeneca per a la segona injecció, respecte als 42.000 que han preferit canviar-se a la de Pfizer.

També et pot interessar

stats