L'Agència Europea de Medicaments critica la desinformació sobre la vacuna d’AstraZeneca

L'EMA s’ha pronunciat després que un alt responsable de la mateixa organització declarara en una entrevista a un diari italià que seria preferible “optar per altres vacunes”

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca
Imatge de la vacuna d'AstraZeneca

L'Agència Europea de Medicaments (EMA, en les sigles en anglés) ha criticat aquest diumenge que estiga circulant desinformació sobre la vacuna d'AstraZeneca. Les declaracions arriben després que Marco Cavaleri, responsable de l'estratègia de vacunació de l'agència, diguera en una entrevista al periòdic italià La Stampa que "seria preferible deixar d'utilitzar la vacuna de AstraZeneca per a tots els grups d'edat quan hi haja altres alternatives disponibles".

A través del seu compte en Twitter, l'Agència Europea del Medicament ha contrarestat les paraules de Cavaleri, explicant que "la desinformació està circulant hui. Aquesta és la situació: el balanç entre benefici i risc de la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid-19 és positiu i continua estant autoritzada per a tota la població".

A les seues declaracions sobre la vacuna d’AstraZeneca, Cavaleri ha afegit que la vacuna de Janssen hauria de ser utilitzada preferentment en les persones de més de 60 anys. No és la primera vegada que el mateix responsable de l’EMA genera polèmica. A principis del passat abril també va afirmar que hi havia un vincle "clar" entre la vacunació amb AstraZeneca i casos molt rars de trombes.

Després d'una anàlisi de l'antiguen, aquest mateix mes l'Agència Europea de Medicaments ha conclòs que els beneficis de vacunar amb AstraZeneca continuen superant els riscos en tots els grups d'edat, encara que com més gran siga la persona i els contagis, més clars són els efectes de la protecció. Per aquesta raó ha recomanat posar la segona dosi d'aquesta vacuna i no alterna-la amb unes altres.

També et pot interessar

stats