Un jutjat de Brussel·les obliga AstraZeneca a complir el calendari d'entregues a la UE

La farmacèutica ha comunicat que a finals d'aquest mes haurà entregat a la Comissió Europea més de 80,2 milions de dosis, la quantitat que ha exigit el tribunal

Astrazeneca
Vial de la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus
18 de juny 2021 - 15:27

Un jutjat de primera instància de Brussel·les obliga la farmacèutica AstraZeneca a complir el calendari de lliurament de vacunes a la Unió Europea (UE), segons ha confirmat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen.

"Aquesta decisió confirma la posició de la Comissió: AstraZeneca no va complir els compromisos que va assumir en el contracte. És bo veure que un jutge independent ho confirma", ha declarat en un comunicat Von der Leyen.

AstraZeneca, "satisfeta" amb el dictamen

Poc després de saber la decisió judicial, AstraZeneca ha comunicat que, a finals d'aquest mes, haurà entregat a la Comissió Europea (CE) més de 80,2 milions de dosis de la seua vacuna, la quantitat que ha exigit el tribunal.

Després de la sentència d'aquest divendres, la companyia anglo-sueca ha assenyalat en un comunicat la seua "satisfacció" pel dictamen de la cort de Brussel·les, que, segons la frmacèutica, ha considerat que la CE "no té exclusivitat ni dret de prioritat sobre totes les altres parts contractants".

Fins aquest divendres, afig la nota, la companyia ha subministrat més de 70 milions de dosis a la UE i superarà substancialment els 80,2 milions de dosis per a fins de juny de 2021, per davall dels 120 milions que havia sol·licitat la CE per a finals de juny.

També et pot interessar

stats