La vacunació dels majors de 50 anys s'ha triplicat en els últims deu dies

Quan es compleixen cinc mesos des de l’inici de la campanya, més de 850.000 valencians tenen ja la pauta completa i 2,7 milions almenys un dosi

Professional sanitària sosté una xeringa en un dels centres de vacunació a la Comunitat Valenciana
Professional sanitària sosté una xeringa en un dels centres de vacunació a la Comunitat Valenciana / Rober Solsona / Europa Press

L’estratègia de vacunació contra el coronavirus va cobrint els objectius amb el ritme marcat i sense entrebancs significatius, més enllà del debat sobre quina segona dosi administrar als majors de 60 anys que ja tenen una punxada d'AstraZeneca.

La setmana que ve els inoculats amb aquest preparat començaran a complir 16 setmanes des de la primera punxada, el termini que el ministeri aconsella deixar passar abans d'administrar una segona dosi. Serà el moment que comencen a rebre una vacuna de Pfizer, com proposa Sanitat, o novament d'AstraZeneca, si així ho decideixen després de firmar un escrit de conformitat.

Pel que fa al grup que té entre 50 i 59 anys, el 17 de maig va començar el seu torn per a la inoculació massiva i des d’aleshores la taxa de vacunació en aquesta franja s’ha multiplicat per tres. Fa només deu dies, el 13,7% tenia almenys una dosi i ahir eran ja el 39,1%, 25 punts percentuals més, el que equival a més de 191.000 persones.

El doble amb la pauta completa  

Pel que fa a la pauta completa, l’increment és un poc més moderat, del doble. El 17 de maig el percentatge de valencians i valencianes que tenen 50 i 59 anys que estaven completament vacunats era del 4,8% i ahir va arribar al 7,8%, molt lluny encara dels nivells de la gent major de 70 anys, però molt prop del grup entre 60 i 69 anys, com es pot veure en el gràfic de l’evolució de la campanya.

Aquest dijous s’han complit cinc mesos des de l’inici de la campanya de vacunació a la Comunitat Valenciana, en aquest temps s’ha immunitzat completament el 20 % de la població i quatre de cada deu tenen almenys una dosi. 

Si ens fixem només en els majors de 60 anys les dades són prou més significatives: el 55% té la pauta completa i quasi el 95% almenys una dosi, el que explica que la mortalitat per coronavirus, que es concentrava en aquesta franja d’edat, haja caigut en picat.

En qualsevol cas, totes aquestes xifres mantenen el ritme de vacunació del País Valencià lleugerament per davall de la mitjana espanyola.

També et pot interessar

stats