La comissió de salut pública recomana triar Pfizer als menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat incloure les persones amb fibrosi quística entre els grups prioritzats

Vacunòdrom en Les notícies de la nit
Centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències / Generalitat

La comissió de salut pública, en què estan representades totes les comunitats autònomes, recomana a les persones menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca que trien Pfizer com a segon vial de la vacunació. 

Així, el govern espanyol i les autonomies asseguren que, només en el cas de rebutjar aquesta vacuna, es planteja “de manera excepcional” vacunar-se amb AstraZeneca, sempre que firmen el corresponent consentiment informat.

Aquesta recomanació la fan després que els resultats preliminars de l'assaig clínic de l'Institut de Salut Carlos III evidencien que administrar una segona dosi de Pfizer contra la Covid-19 a persones menors de 60 anys vacunades inicialment amb AstraZeneca produeix una resposta immune significativa i és un procediment segur. 

Arran d’aquest assaig, el Ministeri de Sanitat va acordar amb les comunitats autònomes que els menors de 60 anys que es van vacunar amb AstraZeneca podran triar si repetir una segona dosi de la mateixa marca o canviar a Pfizer

Els malalts de fibrosi quística, entre els grups prioritzats

Així mateix de manera excepcional, la comissió de salut pública ha acordat incloure les persones amb fibrosi quística entre els grups prioritzats inclosos en el grup 7, en què figuren les persones amb condicions de molt alt risc.

En el grup 7 estan, per exemple, les persones que han rebut un trasplantament o que estan en la llista d’espera, malalts que reben un tractament substitutiu renal o malalts de càncer, entre d’altres. 

També et pot interessar

stats