Quan rebré l'SMS per a vacunar-me? Sanitat publica el calendari per grups d’edat

En el portal, que s’actualitzarà setmanalment, s’indica quan es rebrà la citació per a vacunar-se en funció de la franja d’edat

Calendari de citació per vacunar-se per grups d'edat
Calendari de citació per a vacunar-se per grups d'edat / Marta Galindo

En el web de la Conselleria de Sanitat Universal ja és possible consultar quan es rebrà la citació via SMS o telefònica per a vacunar-se contra la Covid-19 per grups d’edat, amb alguna de les quatre vacunes disponibles a l’Estat (Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen).

En aquest enllaç, que s’actualitzarà setmanalment, s’indica l’estat del procés de vacunació per grups d’edat i s’especifica quan es rebrà la citació per a vacunar-se, així com quan s’enviarà una nova invitació, en cas que alguna persona no haguera pogut acudir a la primera cita. Aquest és el calendari de vacunació i les vacunes que s’administraran per grups d’edat segons l’última actualització del 20 d’abril de l’estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat:

  • Més de 80 anys (nascuts el 1941 o abans)

Segons l’última actualització del Ministeri de Sanitat, el 100% d’aquest grup d’edat ja ha rebut almenys una primera dosi de la vacuna i el 99,7% ja està immunitzat. Per tant, des de Sanitat insten aquelles persones que encara no hagen rebut la vacuna a posar-se en contacte amb el seu centre d’atenció primària per a rebre-la.

  • Entre 75 i 79 anys (nascuts entre 1942 i 1946)

D’igual manera, el procés de vacunació de les persones d’aquesta franja d’edat, que han rebut la de Pfizer, Moderna o Janssen, també està completat i es recomana contactar amb el centre de salut en cas de no haver rebut la dosi encara.

  • Entre 70 i 74 anys (nascuts entre 1947 i 1951)

Pel que fa a aquest grup d’edat, la Conselleria de Sanitat està citant totes les persones, de manera que la setmana que ve ja hauran rebut almenys una dosi de la vacuna (en el cas de Pfizer o Moderna) o la pauta completa (si reben la de Janssen). La citació podrà arribar la setmana que ve a través d'un missatge al mòbil o d'una telefonada. Les persones que no van poder acudir a una cita anterior també rebran una nova invitació.

  • Entre 66 i 69 anys (nascuts entre 1952 i 1955)

Les persones en aquesta franja d’edat, que seran vacunades fonamentalment amb AstraZeneca –també es podrà completar la vacunació d’aquest grup amb altres vacunes disponibles sobrants dels majors de 70 anys–, rebran la citació per SMS o telefonada en les pròximes setmanes.

  • Entre 60 i 65 anys (nascuts entre 1956 i 1961) 

Les persones en aquest grup d’edat rebran la citació la setmana que ve i seran vacunades amb AstraZeneca. 

Per últim, a partir del 17 de maig s'iniciarà la vacunació de les persones entre 55 i 59 anys, que tenen reservades, de moment, més de 100.000 vacunes, segons informa la Conselleria de Sanitat.

Les dades de contacte de la SIP han d’estar actualitzades

Des de Sanitat es recorda la importància que les dades de contacte que apareixen a la targeta SIP dels pacients estiguen actualitzades, perquè en el moment que es notifique el lloc, el dia i l'hora de la vacunació, aquestes dades siguen correctes. En cas de tindre les dades incorrectes o desactualitzades, es pot realitzar el tràmit des d’aquest enllaç.

Com descarregar-se el justificant de vacunació?

D’altra banda, un altre dels serveis habilitats en el web és la possibilitat de descarregar-se el justificant d’haver rebut la vacunació, en què apareixerà la data d’inoculació, així com la vacuna administrada i el lot al qual pertany. Davant de qualsevol dubte sobre el procés de vacunació, es pot telefonar al número 900 300 555 o consultar aquest enllaç.

 

També et pot interessar

stats