La població valenciana de més de 55 anys necessita 640.000 dosis per a començar a estar immunitzada

L’objectiu d’haver-los administrat almenys una vacuna abans d’acabar juny està a l’abast si la campanya manté el ritme actual 

Vials de la vacuna de Janssen contra la Covid-19
Vials de la vacuna de Janssen contra la Covid-19 / Efe

El ritme creixent de la campanya de vacunació contra el coronavirus permet pronosticar que els objectius a mitjà termini que s’està marcant l’administració valenciana estan a l’abast.

Segons ha anat anunciat reiteradament el president de la Generalitat, es tracta de tindre tots els majors de 60 anys vacunats amb almenys una dosi abans de juny i a tota la població d’entre 55 i 59 durant aquest mateix mes. De la resta de grups d’edat Ximo Puig no ha detallat cap calendari. Tampoc el Ministeri de Sanitat no ho ha concretat en cap de les sis actualitzacions de l’Estratègia de Vacunació que ha publicat fins ara.

Tal com s’observa en aquest gràfic, unes 330.000 persones de més de 60 anys estan pendents de rebre una primera dosi a la Comunitat Valenciana, això és només el 25% del total perquè l’altre 75% ja ha sigut punxat almenys una vegada. 

Pel que fa al grup d’entre 55 i 59 anys, segons l’última actualització del padró d’habitants, al País Valencià hi ha 358.789 persones. En aquesta franja uns 312.000 (el 87%) estan encara sense vacunar i només uns 30.000 tenen ja la pauta completa. Es tracta de malalts de risc o de treballadors de grups essencials, com els docents o els cossos i forces de seguretat.

Sumant aquesta xifra a la dels majors de 60 anys són 642.000 les vacunes que la Conselleria de Sanitat Universal haurà d’administrar en unes set setmanes, la qual cosa és una meta més que factible si el ritme d’arribada setmanal de vacunes continua creixent com fins ara.

Accelerar la immunització dels majors de 55 anys permetrà també reduir encara més les morts per coronavirus ja que el 98% de totes les defuncions que ha provocat la pandèmia s’han concentrat en aquest grup d’edat, que també són els qui més necessiten atenció a les UCI.

Tot i això, la Comunitat Valenciana continua lleugerament per sota de la mitjana espanyola en l’administració tant de la primera dosi com de la pauta completa de vacunació, com es pot observar en aquest mapa.

També et pot interessar

stats