La UPV participa en un supercampus europeu que podria oferir la primera titulació el 2023

El projecte inclou el desenvolupament del primer títol europeu en sostenibilitat urbana.

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València / Europa Press

La Universitat Politècnica de València (UPV) forma part del consorci europeu d'universitats tecnològiques que impulsen la creació d'un supercampus europeu. ENHANCE, l'aliança de la UPV amb altres sis universitats tecnològiques i que compta amb un pressupost de cinc milions d'euros, comença a prendre forma amb el mapa d'assignatures.

Totes les universitats que participen en l'aliança estan en posicions molt rellevants en el rànquing de Xangai. Els centres d'educació superior destaquen en paràmetres com volum d'inversió o relació amb empreses, segons declaracions de Javier Orozco, director de l'Àrea d'Acció Internacional de la UPV.

Un dels elements fonamentals del projecte és el desenvolupament de titulacions de recerca amb una interacció “molt vinculada al codesenvolupament amb la societat”, afirma Orozco.

L'objectiu de les titulacions, segons el responsable d'acció internacional, és que donen resposta als grans reptes d'Europa, centrats principalment en la sostenibilitat, en la ciutat del futur i en els paradigmes transversals, com ara la digitalització, l'emprenedoria i la innovació.

Així, el projecte inclou el desenvolupament del primer títol europeu en sostenibilitat urbana amb elements d'arquitectura, medi ambient, cartografia i d'integració de protocols i internet. Orozco assegura que aquest títol tindrà un reconeixement i titulació en l'àmbit europeu.

El director de l'Àrea d'Acció Internacional ha comunicat que el mapa d'assignatures de l’aliança d'universitats podrà estar enllestit l'any que ve i que és viable que d’ací a tres anys comence la primera promoció de la titulació europea.

També et pot interessar

stats