La Unió de Consumidors demana que les mascaretes siguen gratuïtes per als col·lectius vulnerables

Exigeixen que aquest accessori protector seguisca la normativa vigent i que les instruccions estiguen en la llengua materna.

Un home compra mascaretes en un supermercat
Un home compra mascaretes en un supermercat / À Punt NTC

Aquest dijous ha entrat en vigor la llei que regula l’ús de les mascaretes als establiments i espais d’ús públic durant l’estat d’alarma. La normativa obliga totes les persones majors de sis anys, amb excepcions, a dur-la sempre que no es puga complir la distància de seguretat de dos metres.

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, ha afirmat en Les notícies del matí que la legislació, al seu parer, està incompleta. Inglada creu que, tot i que s’ha regularitzat la venda de mascaretes higièniques i sanitàries, encara n’hi ha altres tipus, per a uns col·lectius determinats, que no estan normativitzades.

Les autoritats recomanen el canvi de mascareta cada 4 o 8 hores, fet que Inglada considera que pot suposar una despesa molt elevada per a les famílies, que pot arribar fins als 100 euros al mes. Per aquest motiu, ha recomanat que les mascaretes siguen gratuïtes per als col·lectius més vulnerables.

A més, creu que s’ha de donar una resposta adequada a l’ús de les mascaretes per als més menuts. Des de la Unió han detectat certes diferències en el preu de venda entre unes farmàcies i altres, fet pel qual considera obligatori que l’administració hi done una resposta i les regule correctament.

Finalment, el secretari de la Unió de Consumidors ha aconsellat que qui compre mascaretes llija l’embolcall per tal d’assegurar-se que estan homologades en funció de la normativa vigent. Per a ell, un detall fonamental és que les instruccions estiguen en la llengua materna, siga castellà o valencià, per a poder seguir-les amb la màxima fidelitat possible.

També et pot interessar

stats