Una de les xiquetes furtades del doctor Vela: ‘‘La sentència no és correcta, no sé en què pensaven els jutges’’

La valenciana Remei Giner, penúltima xiquesta furtada a la clínica San Ramón de Madrid, diu que continuarà batallant en el Tribunal Suprem.

Entrevista a Remei Giner en ‘Les notícies del matí’
Entrevista a Remei Giner en ‘Les notícies del matí’

La penúltima xiqueta furtada a la Clínica San Ramón de Madrid, on treballava el doctor Eduardo Vela, és valenciana i viu amb els seus pares adoptius a Benetússer. La sentència feta pública aquest dilluns per l'Audiència Provincial de Madrid, que determina l’absolució del metge per la prescripció dels delictes, ha deixat Remei Giner amb una sensació ‘‘estranya’’.

En Les notícies del matí ha explicat que, tot i estar contenta perquè la justícia considera Vela culpable dels delictes, la decisió d'absoldre'l no li sembla ‘‘correcta’’. ‘‘No sé en què pensaven els jutges per a fer aquest tipus de sentència. Que l'hagen considerat culpable [el doctor] però [que] no hi haja condemna no ens serveix absolutament de res’’, ha manifestat. 

Per a Remei, el que s'està jutjant és un "delicte permanent", un crim que l'ONU considera de "lesa humanitat". A més, argumenta que el 2012 l'aleshores fiscal general Eduardo Torres Dulce va emetre una circular a la magistratura en què s'afirmava que aquest tipus de delicte "no podia prescriure". 

Per això, aquesta primera derrota no frenarà els intents del col·lectiu per continuar batallant en instàncies superiors de la justícia i aconseguir que condemnen el metge. De moment, ja ha recorregut contra la sentència davant del Tribunal Suprem, igual que ha fet Inés Madrigal, una altra de les dones robades per Vela que ha aconseguit asseure'l a la banqueta dels acusats. ‘‘Ara hem d’esperar que en el Suprem hi haja un jutge un poc més imparcial’’. 

Remei Giner ha reivindicat també en els micròfons d'À Punt Mèdia la necessitat d'elaborar una llei que ‘‘protegisca’’ el col·lectiu dels xiquets furtats.

També et pot interessar

stats