Una xiqueta de 14 mesos de Vila-real necessita 172.000 euros per a una operació de cor a Boston

La menuda pateix una cardiopatia poc habitual i la família ha iniciat una campanya de micromecenatge per a fer possible l'operació.

VÍDEO | Una xiqueta de 14 mesos de Vila-real necessita 172.000 euros per a una operació de cor a Boston

Zoe és una lluitadora amb sols 14 mesos. La menuda, de mirada curiosa, pateix una cardiopatia estranya des que va nàixer. Zoe va arribar al món sense artèria pulmonar. Pateix el que es denomina tetralogia de Fallot i atrèsia pulmonar. I necessita una operació als Estats Units que ascendeix a 172.000 euros. Els seus pares han llançat una campanya per a recaptar els fons.

La menuda va nàixer a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, i després de consultar diversos hospitals, els seus pares han trobat un futur per a la menuda a Boston, als Estats Units. La solució per a Zoe passa per una operació per a reconstruir l'artèria pulmonar de la xiqueta. És una operació arriscada i complexa. Però a Boston hi ha un cirurgià especialitzat en cardiopaties complicades. Els pares han llançat una campanya de micromecenatge que en només quatre dies ja ha aconseguit quasi el 10% dels diners que necessiten.

“Des de la setmana 22 de l'embaràs ja sabíem que anava malament, que l'arteria pulmonar no estava”, explica la mare de la menuda. “No té la artèria pulmonar i l'aorta la té al costat contrari i d'aquesta ixen unes artèries col·laterals que l’ajuden a respirar”, agrega. A respirar, però amb dificultats, perquè la menuda viu tot el dia pendent d'una màquina d'oxigen.

L'operació del pròxim gener és la primera però no serà l'última. Serà un pas necessari en aquesta carrera de fons. Després n'arribaria una altra que necessitarà de 222.000 euros.

Com col·laborar a la campanya de captació de fons?

La família de Zoe han habilitat una campanya de captació de fons mitjançant la plataforma GoFundMe, on la gent pot aportar la quantitat que considere. De moment, s’han aconseguit al voltant de 17.400€ dels 172.000€ que tenen com a objectiu final. Per a col·laborar, cal entrar en aquest enllaç i prémer el botó de “Donar”. També es pot compartir la campanya perquè arribe a més persones i posar un comentari si es vol per a donar suport a la família.

També et pot interessar

stats