Una variació en el receptor de la testosterona predisposa els homes a patir més la Covid-19
La investigació explicaria per què els homes, encara que s'infecten igual que les dones, ingressen més en les UCI i tenen una mortalitat més gran.
La ciència tracta d'entendre des de fa un any per què els homes patien més les conseqüències més dures de la Covid-19. Ara, una investigació duta a terme per la Universitat de Siena (Itàlia) amb col·laboració dels hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron de Barcelona, ha descobert que una variació genètica en el receptor de la testosterona predisposa els homes a patir la Covid-19 més greu.
Aquesta investigació donaria resposta al fet de per què els homes, encara que s'infecten igual que les dones, ingressen més en les UCI i tenen una més mortalitat.
La investigació utilitza la intel·ligència artificial, a través de la qual els investigadors van estudiar mostres de sang de 638 persones d'Itàlia i van identificar un gen amb diverses variants genètiques que s'associava a una millor o pitjor evolució clínica de la malaltia: el receptor d'andrògens o receptor de la testosterona.
“Els resultats mostren que tindre menys de 23 repeticions d'aquest aminoàcid (repeticions curtes) s'associa a un millor pronòstic de la Covid-19. Per contra, si el receptor de la testosterona té 23 repeticions o més (repeticions llargues), els pacients tenen més risc de ser hospitalitzats en l'UCI2, ha explicat la investigadora del grup de Malalties Neurometabòliques de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge i coordinadora de l'equip espanyol, Aurora Pujol.
Els investigadors han emfatitzat que aquesta troballa planteja la possibilitat que l'administració de testosterona en els homes amb un receptor actiu podria ajudar a millorar el pronòstic de la malaltia i disminuir la mortalitat