Una tortuga marina pon 62 ous a la platja Nord de Gandia

Set dels ous estan ja la incubadora de l'Oceanogràfic i la resta en una zona protegida prop de l'Albufera. A la tortuga li han posat un localitzador per a poder estudiar els seus moviments

La tortuga a la platja de Gandia
La tortuga a la platja de Gandia / Jose R. Serra

Una nova tortuga marina ha desovat aquesta matinada en la costa valenciana, menys de 48 hores després del niu registrat a Dénia. Aquesta vegada la tortuga bova ha triat la platja Nord de Gandia, en la qual ha post 62 ous.

Els operaris del servei de neteja han vist a la tortuga per l'arena al voltant de les sis del matí i immediatament han avisat a la Policia Local, que ha alertat als serveis d'Emergències.

Fins allí s'ha desplaçat un equip de la Fundació Oceanogràfic i els tècnics de la Universitat Politècnica i la Universitat de València i, amb l'ajuda de la Policia Local, han protegit la zona.

Per a garantir la salut i el benestar de la tortuga, els veterinaris li han fet una ecografia i una anàlisi de sang. Per la seua banda, els tècnics de la universitat li han instal·lat un emissor satel·litari que permetrà conéixer els seus moviments en els pròxims mesos i ampliar el coneixement sobre la biologia i les rutes d'aquests animals.

Els set ous s'han traslladat a les incubadores de la Fundació Oceanogràfic on rebran la cura necessària per al seu desenvolupament.

Una vegada facen eclosió, les cries formaran part del projecte Head-starting', l'objectiu del qual és augmentar la supervivència dels animals durant els primers mesos de vida i que aconseguisquen la grandària suficient que els permeta evitar a la majoria dels depredadors una vegada a la mar.

Els 55 ous restants s'han depositat en una platja protegida del parc natural de l'Albufera per a garantir-ne la protecció i evitar el contacte amb persones que passen.

Sembla que en els últims anys aquestes tortugues estan desplaçant-se des de les costes de Turquia i Grècia fins a les nostres platges, possiblement a causa del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats