Una tortuga marina deposita huitanta ous a la Marineta Cassiana de Dénia

Catorze ja es troben a les incubadores de l’Oceanogràfic i la resta en una platja protegida de l’Albufera

Una tortuga marina a la platja Marineta Casiana de Dénia

La Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana, formada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic, ha recuperat huitanta ous desovats aquesta matinada per una tortuga marina Caretta caretta a la platja Marineta Cassiana de Dénia (Marina Alta).

Per a assegurar el desenvolupament dels ous, catorze d'ells ja es troben en les instal·lacions de Veterinària de l'Oceanogràfic. Han sigut depositats, com és habitual en les troballes de nius de tortugues, en les incubadores del centre amb totes les garanties de temperatura i ambient adequats fins a la seua eclosió.

El personal de la Universitat de València ha traslladat la resta del niu fins a una platja en una zona protegida del parc natural de l'Albufera amb la finalitat que no patisca cap alteració el procés ni el contacte de curiosos o passejants accidentals.

Un particular va fer la troballa a la mitjanit i va telefonar a la Policia Local. Els agents van avisar als serveis d'Emergències, que van activar la Xarxa de Varaments i van posar en marxa el protocol per a protegir els ous.

En arribar a la platja, l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic va fer una anàlisi de sang i una ecografia per a comprovar l'estat de salut de l'animal. El personal tècnic de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València van incorporar un emissor satel·litari a la tortuga per seguir la ruta de l’animal els pròxims dies.

Es tracta de la primera desovada registrada del 2023 en les costes de la Comunitat Valenciana, després de l'intent de desovar d'una altra tortuga marina, registrat la matinada del passat divendres a Oriola.

Aquesta nidificació és la dècima que es documenta en la Comunitat Valenciana i, una vegada més, la col·laboració ciutadana es mostra com una part fonamental en la protecció d'aquests animals.

També et pot interessar

stats