Una sentència dona la raó al veïnat de la plaça del Cedre de València i la considera com a zona ZAS

L’Ajuntament té un termini de tres mesos per dur a terme la declaració de zona acústicament saturada

Una protesta contra el soroll a la plaça del Cedre de València, en arxiu
Una protesta contra el soroll a la plaça del Cedre de València, en arxiu / À Punt NTC

El jutjat contenciós administratiu número 7 de València ha donat la raó a l’associació de veïns i veïnes de Ciutat Jardí i obliga l’Ajuntament a iniciar el procediment de declaració de zona acústicament saturada (ZAS) per a la zona de la plaça del Cedre. Així ho han anunciat les associacions veïnals Ciutat Jardí i plaça d’Hondures en un comunicat, en què recorden que la sentència obliga el consistori a dur a terme aquesta ZAS en un termini màxim de tres mesos. A més, els establiments d’aquesta zona hauran d’adoptar diferents mesures correctores com la limitació de l’horari d’obertura i de col·locació de taules i cadires en la via pública, la prohibició d’instal·lar o ampliar més activitats o limitar d’una manera més restrictiva el so que generen.  

El veïnat ha celebrat que la sentència “corrobora” la seua lluita en la defensa del dret al descans i la salut, de la qual, diuen, feia temps que “els havien privat” per la massificació dels locals d’hostaleria. Una problemàtica, afegeixen, a la qual se suma “l’excessiva ocupació de l’espai públic”. 

En aquest sentit, les associacions Ciutat Jardí i la plaça d'Hondures de València es pregunten si l’Ajuntament i les diferents federacions d’hostaleria recorreran la sentència al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, o s’estalviaran un recurs “que, al cap i a la fi, pagarà la ciutadania”. Així mateix, diuen que la decisió judicial és el primer pas, ja que encara estan a l’espera de la sentència de la zona d’Hondures, que confien que també siga favorable. 

En declaracions a À Punt Notícies, la presidenta de l’associació Ciutat Jardí, Xelo Frígols, ha apuntat que fa quinze anys que reclamen l’adopció de mesures per a acabar amb el soroll de la zona. Un període en què han mantingut moltes converses en el consistori on, assegura, “veiem com s’anaven passant la pilota entre les diferents regidories”. 

“El dia que vam conéixer la sentència va ser un dia de justícia i tremenda alegria per al veïnat, que creiem que ara podrem recuperar la tranquil·litat de les nostres vides”, ha dit. A més, Frígols recorda que la problemàtica augmenta amb l’arribada del bon temps, on els carrers s’omplin quasi cada dia. 

També et pot interessar

stats