Una persona sense llar rep tres pallisses en una setmana a la ciutat de València

Des de l'ONG Amics del Carrer i Invisibles lamenten que l'atenció a aquestes persones no siga l'adequada

Hospital General de València
Hospital General de València / À Punt NTC

Des de l'ONG Amics del Carrer i Invisibles han denunciat que una persona sense llar amb deterioració cognitiva, que normalment dorm en un parc prop de l'Hospital General de València, havia rebut tres pallisses en una setmana, per les quals ha hagut d'ingressar a l'hospital.

Tot i que després dels dos primers atacs el van traslladar a la Casa Caritat del barri de Benicalap, especialitzada a ajudar a persones en risc d'exclusió, l'home va poder escapar sense que ningú el retinguera. Des de la Policia Nacional han confirmat que quan el van trobar estava desorientat i el van portar de nou a la sala d'urgències de l'hospital, on el personal no el va registrar perquè no tenia documentació en regla. La casa d'acollida ha justificat que quan una persona s'escapa, perd el dret a la plaça i només pot tornar a entrar si la hi deriven Serveis Socials.

L'ONG ha denunciat la gran vulnerabilitat a la qual està sotmesa aquesta persona, ja que molta gent ha tractat de portar-lo al banc per robar-li la pensió. Aquest divendres ha tornat a ser ingressat en l'UCI de l'Hospital General amb una fractura cranial. 

També et pot interessar

stats