Una fuita d'aigua podria estar darrere de l'assolament a Peníscola

Aquesta és la principal hipòtesi tant per a la Conselleria d'Habitatge com per especialistes en estructures arquitectòniques

principal hipòtesi fonament
Pau Ivars
27 d'agost 2021 - 15:07

Una fuita en la canalització d'aigua que passa pel costat d'un mur de càrrega podria ser la causa de l'assolament d'un bloc d'apartaments a la urbanització Font Nova de Peníscola de dimecres a la vesprada en què han mort dues persones.

Una vegada acabades les tasques de rescat dels bombers, arriba el moment de retirar els enderrocs, que permetran arribar al punt d'origen de l'assolament. Segons les primeres investigacions de la Conselleria d'Habitatge, que dirigeix la investigació del sinistre, la principal hipòtesi és una fuita en una canalització de sanejament que passava justament pel costat d'un mur de càrrega.

Les veus expertes en estructures arquitectòniques amb els quals ha parlat À Punt Notícies coincideixen, però no descarten que hi haja també altres factors que hi han pogut afectar.

Així, l'arquitecte municipal, que aquest divendres de matí comprovava sobre el terreny els plànols de l'edificació per a ubicar el possible origen de l'afonament, considera que aquest problema estructural podria haver-se agreujat per la qualitat dels materials utilitzats en la construcció.

També et pot interessar

stats