Una dona que va patir depressió postpart: “Està mal vist socialment dir que rebutges el teu fill”

Es calcula que un 75% d’aquests casos de depressió no es diagnostiquen

Paula García / À Punt NTC

Una de cada cinc mares pot tindre depressió postpart i, d’aquestes, es calcula que hi ha un 75% dels casos no es diagnostiquen. Són dades que ixen a la llum aquest divendres 13 de gener, que es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, una malaltia que pateixen vora 400.000 valencians i valencianes. 

És el cas de Paula Garcia, que va tindre una depressió postpart després de donar a llum al primer fill. Explica que als dos o tres mesos de tindre el nadó, va començar a sentir rebuig cap a ell. Llavors va comentar els seus sentiments amb una coneguda, que era psicòloga, que li va recomanar que anara a la consulta per a fer-li unes proves. “Em van fer uns tests i em va sortir que patia depressió”, apunta. 

Un fet, diu, molt mal vist socialment i sobre el qual poques dones s'atreveixen a parlar obertament. “Dir que rebutges el teu fill és molt agressiu per a la societat. Les mares hem de ser perfectes, hem d’estimar els nostres fills i des del moment en què naixen se suposa que han de ser l’amor de les nostres vides”, manifesta. 

Amb ajuda professional, ella ja ha superat la depressió. En vies de fer-ho està una altra dona que assisteix setmanalment a teràpia i s'estima més mantenir l'anonimat. Va perdre la filla prematura al cap de deu dies de nàixer. “Continue anant a la psiquiatra. Molta gent no ho conta perquè creuen que anar-hi pot significar que tens una malaltia pitjor”, afirma.

També et pot interessar

stats