Una avaria a Conca causa retards d’almenys una hora als AVE de Madrid a València i Alacant

La incidència deixa centenars de viatgers atrapats dins dels trens

Un AVE a Atocha
Els viatgers que anaven a València i Alacant des de Madrid han patit importants retards / À Punt NTC

Una avaria en la infraestructura ferroviària de Monteagudo de Salinas, a la província de Conca, ha causat importants retards en els trens d’alta velocitat que uneixen Madrid amb València i Alacant aquest dilluns. Els viatgers dels combois afectats han acumulat en alguns casos vora una hora de retard.

Adif, l’entitat administradora de les avaries ferroviàries, ha confirmat l’avaria passades les 7 d’aquest dilluns. La incidència deixava nombrosos viatgers atrapats en els trens que ja havien emprés el recorregut i que esperaven dins dels vagons que es reparara la incidència.

L’administrador de les infraestructures ferroviàries ha reconegut, vora les nou del matí, que els retards mitjans dels trens d’alta velocitat afectats era de 55 minuts. A pesar que a les 9:20 hores Adif ha confirmat que l’avaria estava ja reparada i els trens reprenien la marxa, alguns viatgers han manifestat a À Punt que el seu comboi continuava sense reprendre la marxa. 

Cal recordar que, atesa la política de devolució de l'import del bitllet de Renfe, l'empresa torna la totalitat de l'import del bitllet d'AVE quan el tren es retarda més de mitja hora.

Aquesta avaria es produeix pocs dies després d'una altra, en aquest cas dels trens de rodalies que connectaven València amb Xàtiva, que dimecres va obligar a interrompre la connexió ferroviària i a fer els desplaçaments per carretera. Eixe mateix dia, una altra avaria en el sistema de l'Estació del Nord de València, d'on ixen tots els trens de rodalies que uneixen la capital amb les comarques, va provocar retards en els trens de rodalies.

També et pot interessar

stats