Tallada la línia de tren a Xàtiva per una avaria

Renfe estableix transport per carretera des d’Alzira. El metro de València i els autobusos de l’àrea metropolitana d’Alacant també arrosseguen retards

Tren de rodalia de Renfe
L'avaria a la Ribera Alta afecta els trens de Rodalies, però també els de llarg i mitjà recorregut / À Punt NTC

Moure’s en transport públic pel territori era una tasca complicada aquest dimecres. Uns dels que més han acusat problema són els usuaris de la línia C-2 de rodalies Renfe, ja que una nova avaria entre les estacions d’Alzira i la Pobla Llarga impedeix que els trens puguen arribar des de València fins a Xàtiva. En el metro de València, una avaria elèctrica també ha causat retards de bon matí, mentre que la vaga dels conductors d’autobusos de l’àrea metropolitana d’Alacant, està dificultant els desplaçaments en transport públic.

L’avaria en el sistema de rodalies de la Ribera Alta ha obligat Renfe a establir un transport alternatiu per carretera entre Alzira i Xàtiva. La incidència afecta els usuaris que van en els dos sentits, tant els que van cap a València com els que eixien de la capital cap a la Ribera o la Costera, com ha matisat Renfe.

Malgrat aquesta alternativa, l’operadora del transport ferroviari ha advertit que es registraran “demores significatives” en la línia que més viatgers porta fins a la capital.

Encara que Renfe no ha fet cap previsió del que pot allargar-se l’avaria, ha puntualitzat que els serveis d’Adif, administrador de les infraestructures ferroviàries, treballen per a reparar-la. Aquesta incidència no sols afecta els trens de rodalies, també als de mitjana i llarga distància, com apunten fonts de Renfe.

Metrovalència, amb retard per una incidència elèctrica

Els usuaris de la línia C-2 de Rodalies no han sigut els únics que han patit retards. De bon matí, en hora punta, els usuaris de la línia 2 del metro de València també han hagut de fer front als retards que ha causat una avaria elèctrica, segons ha confirmat Metrovalència. No obstant això, la incidència ha quedat resolta poc després de les huit del matí.

Conductors de vaga a l'Alacantí

A l’àrea metropolitana d’Alacant les complicacions estaven en els autobusos, ja que els conductors estan en vaga. Vora 500.000 usuaris es poden veure afectats en plenes Fogueres. El problema és més acusat en el cas de pobles com ara Mutxamel, que no tenen un transport públic alternatiu.

“Només tenim aquesta línia per a anar a disfrutar de les festes i poder anar a l’hospital”, denunciava un veí d’aquest municipi davant els micròfons d’À Punt. “Porte més d’una hora esperant i, a més, quan passa un autobús, com que van plens, no paren i has de continuar esperant”, lamentava una altra usuària.

Els treballadors denuncien jornades excessives

Els conductors d’autobús de l’àrea metropolitana d’Alacant justifiquen la vaga amb les seues condicions de treball precàries. El portaveu del comité d'empresa de La Alcoyana, David Guillem, explicava a À Punt que les seues jornades superen les nou hores, “sense temps de descans”, matisava.

Lamenten no poder complir les freqüències de pas programades i es mostren preocupats pel futur del servei, que està prorrogat i a l'espera de nova licitació. La plantilla ja ha traslladat les seues reivindicacions a la Conselleria de Mobilitat.

També et pot interessar

stats