Un valencià de Godella ajuda a donar menjar, cada dia, a més de 2.000 persones afectades per un tifó a les Filipines

Guillermo Latorre regenta un restaurant i ha iniciat un micromecenatge per a finançar la recollida d'aliments

Un valencià de Godella dona menjar a Filipines

A les Filipines, un valencià de Godella, a l'Horta Nord, ajuda a donar menjar cada dia a més de 2.000 persones afectades per les destrosses d'un tifó. Guillermo Latorre, que en aquest país és copropietari del restaurant Alma Siargao, ha obert un micromecenatge per a finançar la recollida d'aliments.

El tifó Rai va arrasar l'illa Filipina de Siargao el desembre del 2021. Un total de 400 persones hi moriren i 10.000 famílies s'han quedat sense res. No tenen ni casa, ni faena, ni menjar.

Amb la tragèdia tot l'equip del local s'ha posat a cuinar per a repartir menjar entre la gent. "Els ingredients es feien malbé a la nevera i el congelador. Per això vam decidir cuinar i alimentar els veïns. La gent va començar a bolcar-se, a enviar-nos ajuda des d'Espanya...", ha explicat en el programa A la Ventura.

Xiquets, xiquetes i famílies fan cues per arreplegar un plat per a dinar
Xiquets, xiquetes i famílies fan cues per arreplegar un plat per a dinar / Guillermo Latorre
La camioneta amb què Guillermo reparteix el menjar
La camioneta amb què Guillermo reparteix el menjar

Amb una furgoneta Guillermo i el seu personal del restaurant reparteixen menjar entre totes les poblacions on poden arribar. Sobretot destinen el menú a alimentar els més menuts. De moment, han repartit més de 17.000 racions.

Latorre va arribar a les Filipines el 2018. A pesar de la pandèmia i el tifó, el seu ànim continua alt. I ha passat d'oferir cuina valenciana a plats més consistents.

Estat actual de les cases, després del pas del tifó
Estat actual de les cases, després del pas del tifó

Guillermo ha contat al programa A la Ventura que han passat de cuinar per a influencers a, fins i tot, "preparar paelles al president de les Filipines (Rodrigo Duterte y Roa) i a l'ambaixador d'Espanya a Manila, Jorge Moragas, a fer cuina de ranxo". "El nostre restaurant anava molt bé", però en vista de l'extrema realitat que els envolta han hagut de canviar a la cuina de supervivència.

Per a col·laborar amb el projecte, han obert un micromecenatge per a rebre ajuda econòmica: Alma for Siargao - Free Meals

La seua idea és que mentre hi haja necessitat, ell continuarà donant menjar al veïnat.

Els xiquets i xiquetes esperen famolencs el seu plat de menjar
Els xiquets i xiquetes esperen famolencs el seu plat de menjar / Guillermo Latorre
Pàgina que anuncia la campanya de micromecenatge
Pàgina que anuncia la campanya de micromecenatge

També et pot interessar

stats