Un total d'1.162.000 persones es vacunen contra la grip, xifra rècord a la Comunitat Valenciana

En la temporada 2023-2024 s’ha immunitzat per primera vegada del VRS els menors d'un any i de la grip, els menors de cinc 

Imatge del vacunòdrom de la covid instal·lat en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Imatge del vacunòdrom instal·lat en la Ciutat de les Arts i les Ciències / Rober Solsona (EP)

Un total d'1.162.033 persones s’han vacunat contra la grip la temporada 2023-2024, la xifra més alta en la història de la campanya antigripal en la Comunitat Valenciana. Així s'ha avançat en la Jornada d'Avaluació de la immunització contra virus respiratoris que s'ha celebrat este dimecres en la Direcció General de Salut Pública, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat en la inauguració alguna de les novetats i resultats de la immunització duta a terme en la temporada tardor hivern 2023-2024, en la qual s'ha protegit la població de la Comunitat Valenciana contra la grip, la covid-19 i el virus respiratori sincicial (VRS).

Pel que fa al virus respiratori sincicial, per primera vegada s’ha immunitzat els menors d'un any, la qual cosa va suposar una disminució dels casos greus per infecció d'este virus. En concret, s’han vacunat 33.672 menors nascuts a partir de l'abril del 2023 fins a final de març del 2024, tant a centres de salut com directament a les maternitats als nascuts a partir de l'octubre. Això suposa una cobertura del 94,40%, percentatge que ha permés disminuir els casos greus per infecció de VRS en els més xicotets.

Una altra de les novetats de la temporada anterior ha sigut la posada en marxa per primera vegada de la vacunació contra la grip destinada a la població infantil de 6 a 59 mesos. Així, s’ha pogut protegir no només este col·lectiu, sinó també els contactes que pogueren tindre. En este mateix col·lectiu, s'ha usat per primera vegada una vacuna d'administració intranasal (els menors d'entre 24 i 59 mesos), la qual cosa afavoreix l'acceptació per part dels xiquets i xiquetes. Així, s'ha vacunat un total de 65.440 xiquets de 6 a 59 mesos.

En la temporada 2023-2024 també s’ha ampliat la vacunació de grip i alhora de covid-19 a les persones a partir dels 60 anys, en contrast amb l'any anterior en què es va administrar a partir dels 65 anys. Les cobertures s’han situat en un 56,05% en la vacunació contra la grip i en 49,28% en covid en persones de 60 i més anys.

La vacunació s'ha estés a tota la població que s'ha considerat d'especial vulnerabilitat i, respecte a la protecció en el sector sociosanitari, s'han aconseguit unes cobertures satisfactòries en la vacunació de residents de residències de majors i de diversitat funcional. Així, s'ha vacunat de grip a 29.237 residents amb cobertures del 92,79% enfront de la grip i de 82,44% enfront de la covid-19.

També et pot interessar

stats