Sanitat inicia a l'octubre la primera immunització de virus respiratori sincicial a 36.000 menors

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, també ha recordat que l'inici de la vacunació contra la grip i la covid-19 serà el 16 d'octubre, tenint en compte la planificació del Ministeri

Imatge d'arxiu de la vacunació d'un nadó
Imatge d'arxiu de la vacunació d'un xiquet de bolquers / Tatevik Bagdasaryan

La Conselleria de Sanitat iniciarà el pròxim 1 d'octubre la campanya d'immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS) a vora 36.000 menors amb l'objectiu d'"augmentar la seua protecció" i "evitar les principals patologies associades a aquest virus".

Així ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, que també ha recordat que la vacunació contra la grip i la covid-19 començarà el 16 d'octubre, tenint en compte la planificació del Ministeri per al subministrament de dosis de vacunes per al coronavirus.

Gómez ha indicat que la Conselleria ja va traslladar en la Comissió de Salut Pública celebrada dimarts passat la intenció de posar en marxa de manera immediata aquesta primera campanya d'immunització contra el VRS.

Així doncs, els centres sanitaris començaran a citar els menors per al mes d'octubre "amb l'objectiu d'immunitzar-los contra aquest virus durant els mesos de circulació, que són octubre i març".

La primera campanya d'immunització contra el VRS a la Comunitat Valenciana està dirigida a xiquets menors de dos anys que presenten alguna patologia de risc, que a la Comunitat Valenciana en són al voltant 1.000, a més dels xiquets nascuts entre l'1 d'abril del 2023 i el 31 de març del 2024, que s'estima que en seran uns 35.000.

El VRS és un dels principals virus que causen nombrosos ingressos hospitalaris i atencions mèdiques dels menors durant els mesos de tardor i hivern, per això resulta necessari immunitzar-els i augmentar la seua protecció. Marciano Gómez - Conseller de Sanitat

Marciano Gómez ha indicat que "el VRS és un dels principals virus que causen ingressos hospitalaris i atencions mèdiques a menors durant els mesos de tardor i hivern, per això és necessari immunitzar-los i augmentar la protecció".

De fet, al llarg del passat any, el VRS va provocar més de 1.700 ingressos i prop de 8.000 estades hospitalàries de xiquets menors d'un any a la Comunitat Valenciana. A més, s'estima que, anualment, els centres d'atenció primària atenen unes 20.000 consultes a causa del VRS, una infecció que és la causant de la gran majoria de casos de bronquiolitis en lactants, d'altres malalties com sibilàncies persistents o pneumònies, i que també afavoreix la infecció per altres patògens.

Vacunació de grip intranasal per a xiquets d'entre 2 i 4 anys

Entre les novetats d'enguany, cal destacar que la vacunació contra la grip "s'administrarà entre els valencians que superen els 60 anys, en lloc dels 65 anys que estaven establits fins ara, i en xiquets sense factors de risc d'entre 6 i 59 mesos d'edat". Fins al moment només s'administrava a menors que presentaven factors de risc.

Així mateix, Gómez ha destacat que enguany la Comunitat Valenciana utilitzarà per primera vegada una vacuna atenuada intranasal contra la grip entre els xiquets de 2 a 4 anys, que "ofereix major protecció enfront de la infecció per virus de la grip i és més fàcil de subministrar".

També et pot interessar

stats