Un pres de Picassent amenaça de mort alguns funcionaris

Acaip demana que es cree un equip de funcionaris especialment format i entrenat per a enfrontar-se a aquest tipus de situacions.

La presó de Picassent en una imatge d'arxiu
La presó de Picassent en una imatge d'arxiu / Europa Press

Un intern de la presó de Picassent va arrancar la vesprada d’aquest diumenge diverses parts metàl·liques de la finestra de la seua cel·la, va trencar els vidres i es va “atrinxerar” a l’interior mentre amenaçava de mort diversos funcionaris, segons ha informat el sindicat d’institucions penitenciàries Acaip-UGT en un comunicat.

La cel·la havia sigut inundada per l’intern “per a provocar relliscades” dels funcionaris, alguns d’ells ferits amb lesions de diversa gravetat. “Aquest fet torna a demostrar la falta de condicions de seguretat del centre per a allotjar a aquest tipus d’interns”, matisen en el text.

Les mateixes fonts expressen que l’intern es troba en el règim més restrictiu de primer grau i acumula “nombrosos antecedents violents” en altres presons. En el cas d’aquest reclús, subratllen que ja havia protagonitzat un incident la vesprada anterior en el mòdul 19, el departament que, en principi reuneix més mesures de seguretat.

Aquesta situació és denunciada des de fa anys per Acaip. Segons apunten, va arribar a ser denunciada pel Defensor del Poble en un dels seus informes, en què va recomanar que aquest mòdul es tancara per falta de condicions. Per contra, lamenten que l’administració penitenciària “es nega a complir aquesta recomanació”.

El sindicat ha demanat sistemàticament que es cree un equip de funcionaris especialment format i entrenat per a afrontar aquest tipus de situacions, una petició que, segons asseguren, l’administració “no ha volgut tractar mai la seua creació, al·legant raons econòmiques i jurídiques”.

També et pot interessar

stats