Un negoci valencià que porta tomaques del camp a casa en 24 hores rep un premi del govern

L'agricultor Javier Sebastián Antón ha rebut el Reconeixement Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica

L'agricultor Javier Sebastián Antón
L'agricultor Javier Sebastián Antón / AVA-ASAJA

L'agricultor valencià Javier Sebastián Antón ha rebut el Reconeixement Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental, que atorga la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, pel seu projecte Amics del Paisatge.

L’empresa fa una venda directa sense intermediaris. "Portem xicotetes caixetes de tomaques a domicilis de València i l’àrea metropolitana sota la filosofia del camp a la teua casa en 24 hores, collint la fruita en el punt òptim", explica l'emprenedor en un comunicat distribuït per AVA-Asaja, organització a la qual està associat.

Segons la decisió de l'òrgan governamental, la iniciativa "fa valdre el patrimoni natural i cultural amb la seua manera de treballar en el dia a dia, així com per la seua labor de divulgació de l'entorn i la cultura en la reserva de la biosfera de l'Alt Túria a València".

Amics del Paisatge és una jove empresa agroambiental que aposta per una agricultura ecològica i de conservació del paisatge. "És probable que siguem el principal productor de tomaca de secà, ja que es treballa una gran extensió. Innovar hui, per a mi, és, en moltes coses, mirar arrere. Cultivar amb tècniques d'antany i fer-ho com a empresa és molt complex, perquè fa falta saber fer-ho i, a més, té moltíssims riscos. Per això ningú ho fa", reflexiona Sebastián.

"Així i tot —prossegueix—, crec que vaig en el camí correcte cultivant com ho faig. Enguany, en plena sequera estiuenca, les meues tomaqueres han estalviat uns 400.000 litres d'aigua. No només treballe tomaca, també cirera o poma en un entorn dominat per l'ametler, el cereal, l'olivera o la vinya".

En la mateixa línia, la iniciativa promou com a activitat complementària la divulgació, la formació i l'assessorament a persones que volen acostar-se al territori, a través de visites de camp, tallers i jornades d'agricultura, emprenedoria rural, ecologia, etc.

També et pot interessar

stats