Un monòlit al cementeri de València per a recordar les víctimes de la violencia masclista

La peça, de quasi dos metres d'alt, pretén també conscienciar del que queda per fer per a erradicar aquesta xacra

Monolit instal·lat al Cementeri General de València
Monòlit instal·lat al Cementeri General de València / À Punt NTC

Alçar la veu contra el masclisme i recordar totes les víctimes de la violència de gènere. És l'objectiu amb què naix el monòlit que han instal·lat al Cementeri General de València aquest dijous l'Ajuntament i associacions feministes de la ciutat. Un propòsit que és doble: homenatjar les dones, fills i filles víctimes de la violència masclista, d'una banda, i conscienciar del que queda per fer per a erradicar aquesta xacra. 

La peça, impulsada pel Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat, es troba en un lloc visible davant del crematori i recull un poema de María Beneyto Cuñat i una imatge de mans alçades sobre fons violeta, han explicat fonts del govern local. Mesura 180 per 55 per 12 centímetres i "s'erigeix per la memòria de totes les dones assassinades, per a acompanyar en el dolor les seues famílies i amistats i com a símbol d'una violència injustificable en la nostra societat".

Des que va començar l'any 2022, tres dones han mort en crims masclistes en tot Espanya. El telèfon 016, que atén víctimes d'aquesta violència, ha rebut 6.542 telefonades al gener. 

També et pot interessar

stats