Un jutge demanà protecció per als xiquets assassinats a Godella hores abans del crim

Fulgencio informa que s'ha obert una investigació per a determinar si s'adoptaren les mesures adequades.

VÍDEO | Un jutge demanà protecció per als xiquets assassinats a Godella hores abans del crim

L'àvia dels xiquets assassinats a Godella va acudir la vesprada del 13 de març, hores abans del crim, al jutjat de guàrdia de València per a denunciar la situació de desemparament dels seus nets. El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que s'ha obert una investigació interna per a determinar si s'adoptaren o no les mesures adequades.

Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia a la Comunitat Valenciana en un comunicat, el jutjat va iniciar diligències prèvies i va remetre la denúncia a la comissaria del Cos Nacional de Policia de Burjassot-Godella per tal que, de manera preventiva, "es prenguen les mesures oportunes en relació amb la situació dels menors". Paral·lelament, el magistrat va acordar inhibir-se de les actuacions i remetre-les aquella mateixa vesprada al Deganat dels Jutjats de Paterna per considerar-lo l'òrgan competent.

"Estem parlant de curts espais de temps. S'ha ordenat una investigació interna per a determinar de quines circumstàncies teníem o no teníem coneixement i si hi va haver una resposta àgil", ha expressat Fulgencio, preguntat sobre l'actuació judicial.

Poques hores després que l'àvia presentara aquesta denúncia, la seua filla va assassinar, presumptament, els menuts de tres anys i cinc mesos, i els va soterrar a la parcel·la de la casa de Godella on vivien. El jutjat de guàrdia de València també va remetre aquestes diligències al Deganat dels Jutjats de Paterna. De fet, la denúncia ha recaigut en el jutjat de primera instància i instrucció 4 de Paterna, que instrueix un sumari declarat secret per dos delictes d'assassinat, i manté en presó provisional els pares de les víctimes.

També et pot interessar

stats