Un gimnàs de Castelló prohibeix a una xica trans usar el vestuari de dones

L’afectada denuncia que, a banda de ser un veto il·legal, suposa una trava més per al procés de transició que ha començat

Aura ha denunciat la discriminació que va patir al gimnàs a través de les xarxes socials
Aura ha denunciat la discriminació que va patir al gimnàs a través de les xarxes socials / À Punt NTC

A una xica trans li han prohibit entrar al vestuari de dones del seu gimnàs de Castelló de la Plana perquè una altra usuària del centre esportiu s'ha queixat. Així ho ha denunciat l’afectada, Aura, en les xarxes socials. El gimnàs, que ja s’ha disculpat, ha argumentat que tot ha sigut un malentés.

L’afectada ha explicat que, la recepcionista li va comunicar que, seguint les directrius del seu cap, no podia entrar al vestuari de dones.

Segons el testimoni d’Aura, la treballadora la va instar a canviar-se de roba a casa, donat que no podria fer-ho a les instal·lacions previstes per a eixe fi al centre esportiu. “Li vaig replicar que jo també era una dona”, explica davant les càmeres d’À Punt.

Afig incomoditat

Per a l’afectada, la prohibició d’entrar als vestuaris és una manera d’ocultar-la de la societat i de fer-la sentir “molt més incòmoda del que ja podria estar al vestuari”. A més, considera que comentaris i actituds com el que va viure al gimnàs suposen una trava més al procés de transició que està patint.

La llei trans de la Comunitat Valenciana, en el punt 6 de l’article 38, recull que es garantirà l’accés als espais de les instal·lacions esportives d’acord amb la identitat de gènere. Per tant, Aura té emparament legal per a accedir al vestuari femení.

El gimnàs, per la seua banda, ha rectificat la seua directriu i, a banda de demanar-li disculpes a Aura, li ha dit que pot tornar a fer ús d’aquest espai quan vulga. 

També et pot interessar

stats