Un dispositiu vigilarà les últimes tasques d'extinció a la planta de reciclatge de San Antonio de Requena

La situació, ja controlada, permet als bombers estar de manera presencial en moments puntuals de la jornada

Un bomber treballa en l'extinció del foc de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena
Un bomber treballa en l'extinció del foc de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena / X: CPBV

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València continuen treballant en l'extinció de l'incendi a la planta de reciclatge de San Antonio (Requena), declarat dilluns passat. Segons han informat fons del servei de bombers, a partir d’ara, un dispositiu de seguiment vigilarà els treballs que fa la maquinària pesada, desplaçant-se cada dia per a revisar eixes tasques en moments puntuals de la jornada, si bé no serà necessari que estiguen de manera continuada dins de la planta.

La situació actual, segons s'extrau de les avaluacions fetes, no requereix una presència continuada dels bombers. Així es farà durant tot el temps que siga necessari. Com que això durarà previsiblement diversos dies, la dinàmica de treballs sempre serà igual. Així, s'espera solucionar el problema amb què batallen els efectius de bombers durant l'última setmana.

Davant de l’alerta que l'incendi ha generat entre la població, l’alcaldessa va fer durant la setmana passada una crida a la calma i va recordar que ara per ara només hi ha una sèrie de recomanacions, dirigides majoritàriament a protegir la població vulnerable, com xiquets i xiquetes, població anciana i persones amb problemes respiratoris. D'esta manera, aconsellava reduir l’activitat a l’aire lliure i usar protecció per a estos treballs quan es facen a l'exterior. 

A causa de les recomanacions, la Regidoria d’Esports ha acordat tancar les instal·lacions esportives a l’aire lliure, i suspendre així totes les activitats i competicions que hi havia programades al llarg del cap de setmana. 

El fum que emanen els milers de tones de plàstic que cremen des de dilluns a la nit manté intranquils els habitants dels municipis del voltant, com Requena, que han organitzat un recull de signatures per a tancar la planta de reciclatge.

També et pot interessar

stats