Els bombers estudien apagar amb terra l’incendi de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena

Medi Ambient considera que la qualitat de l’aire del foc, que crema des de dilluns, és “raonablement bona”

Un bomber treballa en l'extinció del foc de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena
Un bomber treballa en l'extinció del foc de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena / X: CPBV

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat aquest divendres que els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València estudien cobrir de terra el combustible per a poder extingir l’incendi de la planta de reciclatge de San Antonio de Requena, que continua actiu des de dilluns. 

Així, han informat que s'està gestionant la utilització de maquinària per a col·laborar en l'extinció. Amb tot, Emergències ha matisat que encara es preveu que passen diversos dies perquè el foc es puga apagar de manera definitiva. Tal com ha confirmat a À Punt Notícies l’alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, són mesures que encara estudien, davant de l’opció que fins ara han pres els efectius de deixar cremar tot el combustible fins que s’extingisca. 

A causa de la gran fumaguera, la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, en coordinació amb Emergències de la Generalitat i l'Ajuntament, dimecres va instal·lar una unitat mòbil per a fer seguiment de la qualitat de l’aire. Així, la Conselleria de Medi Ambient ha informat que aquests dies és “raonablement bona”. 

Davant de l’alerta que l'incendi ha generat entre la població, l’alcaldessa ha fet una crida a la calma i ha recordat que ara per ara només hi ha una sèrie de recomanacions, dirigides majoritàriament a protegir la població vulnerable, com xiquets i xiquetes, població anciana o persones amb problemes respiratoris. D’aquesta manera, aconsellen reduir l’activitat a l’aire lliure i usar protecció per a aquests treballs que es facen a l'exterior. 

A causa de les recomanacions, la Regidoria d’Esports ha acordat tancar les instal·lacions esportives a l’aire lliure, i suspendre així totes les activitats i competicions que hi havia programades al llarg del cap de setmana. 

També et pot interessar

stats