La Generalitat alerta la població vulnerable per l’incendi d’una planta de reciclatge de San Antonio de Requena

La Conselleria de Medi Ambient recomana reduir l’activitat a l’aire lliure, fomentar la d’interiors i l’ús de mascareta quan es treballe en exteriors

Un  bomber treballa a la planta de reciclatge de San Antonio de Requena aquest dimarts
Un bomber treballa a la planta de reciclatge de San Antonio de Requena aquest dimarts / Consorci Provincial de Bombers de València

La direcció general de Qualitat i Educació Ambiental, que depén de la Conselleria de Medi Ambient, ha emés aquest dimarts una sèrie de recomanacions amb relació a l’incendi que s’ha declarat aquest dilluns a la vesprada en una planta de reciclatge de San Antonio de Requena.

Es demana a la població de la zona que reduïsca l'activitat a l'aire lliure i fomente la d'interiors, especialment en el cas de col·lectius vulnerables (com ara les persones majors, la xicalla o les persones amb problemes respiratoris). A més, en cas d'haver de treballar a l'exterior, es recomana fer servir protecció, com mascaretes. En cas de dubte, s'ha de consultar un especialista.

Les dues persones que van inhalar fum durant l'incendi, dos treballadors de la planta de 39 i 41 anys, "es troben bé", segons ha informat en aquest mitjà l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés. La primera edil també ha suggerit a les persones més majors de la zona que mantinguen les finestres de casa tancades com a mesura de precaució i a l'espera que es puguen fer mesuraments sobre la qualitat de l'aire a petició del Consorci Provincial de Bombers de València.

A hores d'ara, el nombre de dotacions al terreny s'han reduït a quatre i un tècnic de medi ambient valora la situació. Cortés ha comunicat que tot i que l'incendi estiga controlat, "el material estarà cremant durant molt de temps" per les seues característiques.

L'alcaldessa requenenca ha subratllat també que la nit passada no es va produir cap avís a la Policia Local relacionat amb l'incendi, les causes del qual encara es desconeixen.

També et pot interessar

stats