El veïnat recull signatures per a tancar la planta de reciclatge incendiada de San Antonio de Requena

El fum de la planta que crema des de fa sis dies preocupa els habitants dels voltants, que ixen al carrer amb mascareta

Queixes del veïnat per l'incendi de l'abocador de San Antonio de Requena
21 d'abril 2024 - 14:50

Després de sis dies consumint-se en flames, la planta de reciclatge de San Antonio de Requena (Plana d'Utiel-Requena) s’ha convertit en un maldecap per al veïnat de la contornada. El fum que emanen els milers de tones de plàstic que cremen des de dilluns a la nit manté intranquils els habitants dels municipis del voltant, com Requena. De fet, en el cas de les persones majors i amb problemes respiratoris, han d’eixir al carrer amb mascareta seguint les recomanacions sanitàries. 

“És eixir al corral i m'ofegue, m'ofegue només en respirar una vegada”, es queixa una de les veïnes Requena; “Tinc les finestres tancades des de fa cinc dies perquè l'olor és horrorosa” es lamenta altra.

La Conselleria de Medi Ambient, que fa un control permanent de la qualitat de l'aire amb un laboratori mòbil, assegura que la qualitat és raonable, però els habitants de les localitats properes a l’incendi es fan creus dels resultats. “Que em diguen que la qualitat de l'aire és bona, quan fa tanta olor… a veure, que no som xiquets” qüestiona indignada als micròfons d’À Punt NTC una altra veïna. 

Al llarg de la setmana que ve podrien intentar apagar l'incendi amb l'ús de maquinària i terra. Mentrestant, el veïnat que segueix patint les conseqüències del fum, s'ha organitzat per a recollir firmes i exigir el tancament definitiu de la instal·lació.

També et pot interessar

stats